Munkatársa lefejezésére kényszerítette feleségét a féltékeny férj

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítéltek pénteken egy 32 éves amerikai férfit, aki megölte felesége egyik munkatársát, majd arra kényszerítette nejét, hogy lefejezze és elássa a holttestet – jelentette a helyi sajtó. Armando Barront egy nappal korábban találta bűnösnek az esküdtszék szándékos emberölésben, és egy sor másik bűncselekményben - írta az rtl.hu.

Az ügyben döntő bíró az ítélethozatalkor kijelentette:A cselekedetei brutálisak, szörnyűek, önzők és teljesen értelmetlenek voltak.

Barron a vád szerint azután kapott féltékenységi rohamot, hogy felesége telefonján 2020 szeptemberében felfedezte, hogy a 33 éves nő üzeneteket váltott egyik munkatársával, a 25 éves Jonathan Amerault-val. Ekkor megverte és fojtogatta a nőt, majd felesége telefonját használva egy parkba csalta a férfit, akit megvert, megrugdosott, majd végül autója hátuljába kényszerítette, ahol több lövéssel agyonlőtte.

Ezután arra kényszerítette a feleségét, hogy vigye a holttestet egy több mint háromszáz kilométerre található kempingezőhelyre. Barron egy másik autóval követte a nőt, miközben végig telefonos kapcsolatban volt vele.

Amikor odaértek a férfi arra kényszerítette feleségét, hogy fejezze le a holttestet, és azt tüntesse el, majd elment onnan.

A férfi ártatlannak vallotta magát az ellene felhozott vádakban. Kirendelt ügyvédje a bíróság előtt azzal védekezett, hogy valójában a feleség ölte meg a munkatársát, és hazudott tanúvallomásában. Az ügyészség szerint ezt a bizonyítékok nem támasztották alá, és nem is lett volna életszerű. Az esküdtszék végül alig két óra alatt bűnösnek nyilvánította a férfit.

Barron a szándékos emberölés miatt tényleges életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték, és emellett még pluszban 45 évig tartó börtönbüntetést kapott egy sor másik bűncselekmény, köztük emberrablás és testi sértés miatt.

Az áldozat anyja az ítélethozatal után kijelentette, az egyetlen jó dolog, hogy a még csak 30 éves Barron „jó hosszú ideig fog rohadni a börtönben”.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !