Videón, ahogyan három férfi megver egy negyediket Oroszlányban

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a fiatalkorú fiúval és két felnőttkorú társával szemben, akik a sértettet megverték. 

A vádirat szerint a fiatalkorú és két felnőttkorú társa megvertek egy negyedik férfit Oroszlányban 2021. július 22-én, az éjjeli órákban. A három elkövető közös italozás után a szórakozóhelyről elindult, csatlakozott hozzájuk a sértett. Az elkövetők és sértett között szóváltás volt, ennek során a fiú kissé eltávolodott és nekifutásból erőteljesen a sértettet jobb lábával mellkason rúgta. A megrúgott férfi egyensúlyát vesztett, a fiatalkorú ekkor ököllel arcon ütötte.

A két felnőtt férfi a bántalmazásba bekapcsolódott. Az egyik hátulról ráugrott a sértettre, aki emiatt a földre esett. A másik ököllel megütötte a sértettet az arcán, majd a nyakánál fojtogatta. A fiatalkorú a földön fekvő sértettet megtaposta és ököllel ütlegelte. A sértettnek nyolc napon belül gyógyuló arctáji sérülései keletkeztek, a bántalmazás alkalmas volt nyolc napon túl gyógyuló csonttörés okozására.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság mindhárom elkövetővel szemben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság rendelje el a vádlottak pártfogó felügyeletét, valamint kötelezze őket arra, hogy sértettől tartsák magukat távol, vegyék fel a kapcsolatot az állami foglalkoztatási szervvel, vagy a helyi önkormányzatnál közfoglalkoztatásra jelentkezzenek, továbbá vegyenek részt a pártfogó felügyelő által szervezett csoportos foglalkozáson, illetve indulatkezelési tréningen.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !