Úgy mentek el a STOP tábla mellett, mintha ott sem lenne (videó)

Egy óra alatt 11 szabályszegő járművezetőről készült drónfelvétel. Az elsőbbségadás kötelező jelzőtábla utáni útkanyarulatnál a jogsértők a közlekedési járőrökbe futottak.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében nem először segíti drón a közlekedési szabálysértők kiszűrését.  A rendőrök kiemelten a személyi sérüléses balesetek egyik fő okát, az elsőbbségadási szabályok betartását ellenőrizték 2022. április 11-én, hétfőn Szolnok egyik nagy forgalmat lebonyolító kereszteződésében.

A pilóta nélküli légijárműre szerelt kamera 1 óra alatt 11 gépjárműről készített olyan felvételt, amin jól látható, hogy az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtáblánál a sofőr a megállási kötelezettségének nem tett eleget.

A balesetmegelőzési tevékenységet támogatva, rendszeresen várható a dinamikus jogsértések (elsőbbségadás elmulasztása, irányváltoztatás szabályainak megszegése) felderítését célzó drónok használata a megyében. A közlekedési rendőrök – a fentieken túl – a jövőben is kiemelt hangsúlyt helyeznek a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek és környékének drónnal történő ellenőrzésére. Ezeken a helyeken tehát a levegőből figyelik meg, hogy a járművezetők biztosítják-e a gyalogosok részére az elsőbbséget, ugyanakkor a gyalogosok által elkövetett szabálysértések (hirtelen lelépés, nem a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen történő áthaladás) is rögzítésre kerülnek. Természetesen a drónon lévő kamera a szabálytalanul közlekedő kerékpárosokra is ráfókuszál.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság célja a baleseti kockázatok csökkentése, nem a szankciók számának növelése! A közlekedési morál javításával érhető el, hogy mindenki hazaérjen!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !