Kamionjával nekihajtott egy Mercedes-nek, a tehergépkocsi felborult, és rádőlt egy pályamunkásra

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság befejezte annak a közúti közlekedési balesetnek a vizsgálatát, amelyet egy 53 éves sofőrrel szemben indított.

Egy bolgár gépkocsivezető közlekedett munkáltatója nyergesvontatójával, valamint a hozzá kapcsolt járműszerelvénnyel az M1-es autópálya Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán Győr felől Mosonmagyaróvár irányába. A 146-os kilométerszelvény közelében – vélhetően figyelmetlen vezetése miatt – nekihajtott az előtte lassú tempóban haladó, útmunkálatokat végző Mercedes tehergépkocsi hátulján elhelyezett ütközéselnyelőnek, amelynek következtében a tehergépkocsi felborult, és rádőlt egy 45 éves ásványrárói pályamunkásra, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az eset során további három személy megsérült. 

A bolgár sofőr ellen a rendőrség – őrizetbe vétele mellett – halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított, majd a férfit a Győri Járási Ügyészség letartóztatásba helyezte.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !