Sajtmártásban sült csirkecomb karfiollal

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol (kb. 600 g)
  • 50 g vaj
  • 50 g liszt
  • 500 ml tej
  • só, bors
  • 250 g vörös cheddar sajt
  • 4 db csirkefelsőcomb
  • só, bors
  • 2 ek olaj
  • 1 csokor friss petrezselyem

Elkészítés:

A sajtmártásban sült csirkecombhoz először a karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós, lobogó vízben 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel átmossuk, hogy ne főjön tovább.

A vajat egy gyorsforralóban felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, és elkeverjük benne. Felöntjük a tejjel, és egy habverő segítségével, forrástól számítva kb. fél percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtot. Megvárjuk míg felolvad, majd félrehúzzuk.

A combokat sózzuk, borsozzuk, majd olajat hevítünk egy serpenyőben, és erős lángon, oldalanként 1-1 perc alatt körbepirítjuk őket. Egy sütőtál aljába tesszük a karfiolt. Ráöntjük a mártás kétharmad részét, majd ráhelyezzük a húst is, és leöntjük a maradék mártással.

180 fokos sütőben, a comb méretétől függően 30-45 percig sütjük. Akkor jó, amikor a mártás kissé már rábarnul a húsra. Ha esetleg nagyon sülne, egy fóliával lefedjük. Végül tányérba szedjük a húst és a szaftos karfiolt is, és megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.

Elkészítési idő: kb. 60 perc 

(Street Kitchen)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !