Rágyújtotta a rosszul lévő feleségére a lakást, hogy ne lehessen más férfié a nő

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt azzal a hatvanas éveiben járó férfival szemben, aki miután hosszú ideig erőszakoskodott kapcsolatukban, úgy akart végezni feleségével, hogy felgyújtotta IX. kerületi lakásukat. 

A vádirat lényege szerint a vádlott és a sértett 2020-tól élettársak voltak, majd 2022 májusában összeházasodtak. A párkapcsolatukat végig beárnyékolta a férfi féltékenysége és rendszeres alkoholfogyasztása. A pár sokat veszekedett, ennek során a férfi gyakran szidalmazta, becsmérlő kifejezésekkel illette, valamint fenyegette és bántalmazta a sértettet. 

2022. december 10-én este a férj ismét féltékenykedni kezdett és hajnalig veszekedett feleségével. Másnap este a sértett rosszul érezte magát, ezért a hálójukba ment, ahol oxigénhiányos állapotban, elaléltan az ágyra támaszkodott. Ekkor a vádlott utánament és meggyújtott egy ruhadarabot, amit az ágyra dobott. A férfi mindkettejük halálát kívánta a tűzzel, és már régóta fenyegetőzött azzal, hogy inkább megöli a nőt, minthogy az másé legyen. A sértett arra tért magához, hogy mellette már ég az ágy. Ekkor az ott lévő párnákkal megpróbálta eloltani a tüzet, de nem sikerült, mert a párnák is lángra kaptak, majd a tűz rövid idő alatt továbbterjedt a lakás többi részére is. Mikor a nő látta, hogy nem tudja eloltani a tüzet, kimenekült a lakásból. A szomszédok, miután észlelték a tüzet, értesítették a tűzoltókat, akik eloltották a tüzet.

A lakásban található nagy mennyiségű éghető anyag, valamint a lángok intenzitása és gyors terjedése miatt a tűz a lakásban tartózkodó nő életét közvetlenül veszélyeztette. A tűz a lakáson kívülre is átterjedt, a ház tetőszerkezete kigyulladt, így fennállt a lehetősége annak, hogy a tűz nagyobb területekre, a házban lévő további lakásokra is átterjedjen, ezzel az ott tartózkodó személyek életét, testi épségét is veszélyeztette. A súlyosabb következmények elmaradása a tűzoltók sikeres beavatkozásának köszönhető, akik a tüzet eloltották.

A Fővárosi Főügyészség a letartóztatásban lévő elkövetőt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, közveszélyokozás bűntettével és kapcsolati erőszak vétségével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban azzal, hogy a bíróság állapítsa meg, a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !