Ugrás a fő tartalomra

Nyugalomra vágyott, ezért megfojtotta barátját

A büntetése súlyosítását indítványozta a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség annak a férfinak, aki 2021. márciusában albérletébe hazatérve megfojtotta szállásadó barátját.

A Nyíregyházi Törvényszék emberölés bűntettében találta bűnösnek a férfit, akit 9 év börtönre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélt.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a magánéleti gondokkal küzdő vádlott több éve baráti kapcsolatot ápolt a sértettel, akinek a lakásában egy hónapja lakott albérlőként. Ez idő alatt világossá vált számára, hogy ezzel az albérlettel nem tudja a magánéleti problémáit megoldani, ráadásul az italozó – s emiatt rendszeresen hangoskodó – életmódot folytató barátja a lakhatásért kapott pénzt is alkoholra költötte. A bűncselekmény napján a vádlott az édesanyja születésnapját ünnepelte, ahonnan közepesen ittas állapotban tért vissza az albérletébe. A lakás konyhájában erősen ittas állapotban találta szállásadóját, aki ezúttal is kiabált, hangoskodott. A pihenni vágyó vádlott a szűnni nem akaró zajongás miatt az esti órákban szóváltásba került a sértettel, majd odalépett a konyhaasztalnál ülő férfihoz és két kézzel percekig olyan erősen szorította a férfi nyakát, hogy attól az megfulladt és nyomban elhalálozott.

A vádlott miután észlelte, hogy barátja elhunyt, a testvérét értesítette telefonon, akinek a tanácsára 112 segélyhívó számot tárcsázta. Bejelentése szerint nem tudja, mikor halt meg a sértett, mivel ő aludt és amikor kiment a konyhába, akkor már halva találta.

A büntetőeljárás során azonban a bűncselekmény elkövetését beismerte, és elmondta azt is, hogy a fojtogatás után egy alkalommal még ököllel is megütötte a sértettet. Nyilatkozata szerint ő nem akarta bántani a barátját, tettét nagyon megbánta - olvasható a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében.

Az ügyészség a vádlott terhére, az elkövető és védője pedig a bűncselekmény enyhébb minősítése – gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének megállapítása – és a büntetés mérséklése érdekében fellebbezett.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ítélőtáblához intézett indítványában rámutatott, hogy bár a sértett nem volt védekezésre képtelen állapotban, azonban  súlyos fokú ittassága mindenképp kiszolgáltatottá, korlátozottá tette őt azerőszakkal szembeni védekezésben. A vádlott súlyosan visszaélt a vele baráti kapcsolatban lévő szállásadójának bizalmával, amikor saját házában megfojtotta. E körülmények úgy a  börtönbüntetés, mint azzal arányosan a mellékbüntetés súlyosítását indokolják.

A fellebbezéseket a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla bírálja el.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tragédia: kizuhant a negyedikről egy hároméves kislány

Börtönbüntetésre ítélték a negyedik emeleti ablakból kizuhant gyermek ügyének három vádlottját - tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn az MTI-t. Közleményük szerint a vádlottak közül ketten házastársak, a harmadik, a barátjuk pedig a hároméves kislány keresztanyja volt. A házaspár 2017. április 3-ától közös munkahelyen, három műszakban, de egymással mindig azonos beosztás szerint dolgozott. Emiatt a szülők a barátjukat kérték, hogy vigyázzon a hároméves kislányukra. Amikor a gyermek szülei éjszakás beosztásban dolgoztak, a keresztanya 21 órára ment át hozzájuk és reggel 6-ig vigyázott a gyerekre, mert a munkába kellett mennie. Ezeken a napokon a szülei hazaérkezéséig a kislány - legfeljebb fél órára - magára maradt a lakásban; április 4. és május 20. között tízszer történt ez meg. Közben kétszer is előfordult, hogy a gyerek felébredt. Egyszer a nő a férjét hívta, hogy menjen át és vigyázzon a kicsire, másodszor pedig felöltöztette a kislányt és útközben átadta a hazafelé

Horrorbaleset Nemesnádudvarnál: fának sodródott a motoros, utasa szörnyethalt

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy motorossal szemben. A férfi motorkerékpárjával nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedett, lesodródott az útról, majd egy fának csapódott. A motorkerékpár rázuhant a mögötte ülő utasra, aki ennek következtében a helyszínen életét vesztette. A vádirat szerint a keceli férfi Nemesnádudvar térségében 90-104 km/h sebességgel közlekedett motorkerékpárjával a töredezett, egyenetlen aszfaltfelületű 54. számú főúton. Egy balra ívelő útkanyarulathoz érve – mivel nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedett – motorkerékpárjával kisodródott a jobboldali útpadkára, majd az árokba hajtva felborult. Ezután a motor még mintegy 30 m hosszan továbbsodródott, míg végül egy fának ütközve, a sofőr mögötti ülésen utazó nő testére zuhanva megállt. A baleset következtében a motorkerékpár bukósisakot viselő utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádlott maga is

Halálra késelte munkatársát egy férfi Veszprémben

Késsel szúrta meg munkatársát egy férfi Veszprémben. Bejelentés érkezett a rendőrségre 2022. május 22-én 6 óra 10 perckor, hogy egy veszprémi cég öltözőjében egy nőt több késszúrással megsebesítettek. A helyszínre érkező mentők a sérült életét már nem tudták megmenteni. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 25 éves férfit a munkahelyétől nem messze, egy helyi buszmegállóban elfogták a rendőrök, majd a rendőrségre előállították. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. A helyszíni szemle és a nyomozási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Danyi Roland ellen elfogatóparancsot adtak ki

A ceglédi nyomozók fél nap alatt elfogtak egy rablót, Danyi Roland ellen elfogatóparancsot adtak ki. A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a képen látható, 24 éves Danyi Roland ellen. Csemő külterületén, 2022. május 15-én dél körül támadtak rá akkor még ismeretlen tettesek egy 49 éves férfire. Bántalmazták, rugdosták és - hiába próbálta megakadályozni – elvették pénztárcáját, amiben közel 150 ezer forint volt. A sértett súlyosan megsérült, eltört az orra és testét zúzódások borították. A támadással összefüggésben 12 órán belül a rendőrök látókörébe került egy 26 éves ceglédi férfi. R. Rafaelt másnap reggel lakásán fogták el a rendőrök, miután a kisegítették az ágyneműtartóból. Őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását. Társa, a 24 éves Danyi Roland ellen elfogatóparancsot adtak ki, miután minden lehetséges előfordulási helyén hiába keresték. A kutatás továbbra is zajlik, mihamarabbi megtalálásához az államp

Halálos baleset az M5-ösön - Egy 19 éves fiatal vesztette életét

Három jármű összeütközött az M5-ös autópályán Inárcs térségében péntek este, a balesetben egy ember meghalt  - közölte a rendőrség. A police.hu tájékoztatása szerint  a 36-os kilométerszelvényénél egy román honosságú kamion egyelőre ismeretlen okból megállt, ekkor hátulról nekiütközött egy kisteherautó, majd az árokba sodródott. Mögötte egy személyautó érkezett, amelynek 19 éves sofőrje az ütközés elkerülése érdekében  balra rántotta a kormányt, és a szalagkorlátnak csapódott. A baleset következtében a személyautó 19 éves utasa a helyszínen meghalt, a jármű vezetőjét életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A kisteherautó 21 éves vezetője szintén kórházba került könnyű sérüléssel. A rendőrök az  útszakaszt lezárták, a Budapest felé közlekedőket a a 405-ös, valamint a 4606-os útra terelik. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !