Évekre elég anabolikus szteroidot próbált Magyarországra csempészni egy német férfi

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a német férfival szemben, aki 50 ampulla tesztoszteron alapú szteroidot próbált Magyarországra csempészni.

A vádirat szerint a férfi 2022. február 8. napján, 17 órakor jelentkezett Röszkénél belépésre Szerbia felől Magyarországra az általa vezetett személygépkocsival. A pénzügyőr kérdésére nem jelentett be vámárut, azonban az autó átvizsgálása során a vádlott tisztasági csomagjában megtaláltak és lefoglaltak 10 doboz - dobozonként 5 ampulla - gyógyszerkészítményt.

A férfinál lévő tesztoszteron-enantát hatóanyag tartalmú ampullák Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező, illegális gyógyszernek minősülnek. A lefoglalt 50 ampulla indokolatlan mennyiségnek minősül, az ajánlott alkalmazási mennyiséget figyelembe véve 125 hétre lett volna egy személynek elegendő. A férfi az ampullákat orvosi rendelvény, illetve különleges engedély nélkül csempészte.

A járási ügyészség a férfit gyógyszerhamisítás bűntettével vádolja. Az elkövető bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !