Három szlovák fiatal több mint 1,5 millió forint értékben lopott műszaki cikkeket egy győri műszaki áruházból

Az ügyészség bíróság elé állított három szlovák fiatalembert másfél millió forint értékben, műszaki cikkekre elkövetett, összehangolt lopás miatt.

A Győri Járási Ügyészség bíróság elé állításról szóló feljegyzése szerint a három szlovák állampolgárságú férfi tavaly december 20-án és 27-én is lopási céllal érkezett egy győri műszaki áruházba.

A fiatalemberek közül – mindkét alkalommal - ketten összegyűjtötték a nekik tetsző kamerákat, fényképezőgépet és drónt, azokat a náluk lévő reklámtáskába tették, azokról az áruvédelmi eszközt eltávolították, majd harmadik társuk vitte ki a táskákat az üzletből, fizetés nélkül.

A második cselekmény során a termékeket összegyűjtő két elkövetőt a biztonsági szolgálat már figyelte, őket a kijáratnál feltartóztatták - olvasható a  Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Az 1.629.991 forintos lopási kárból 1.369.994 forint megtérült azzal, hogy az eltulajdonított termékek egy részét a harmadik férfi útján az elkövetők a nyomozó hatóságnak átadták.

A bíróság a három férfit bűnösnek mondta ki minősített lopás elkövetésében, és őket egy év - három év próbaidőre felfüggesztett - szabadságvesztésre ítélte, 85.000 forint vagyonelkobzással sújtotta és egy évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !