Ugrás a fő tartalomra

Kontár módon ivartalaníttatta kutyáját, szegény állat nem élte túl

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség keresetet nyújtott be egy állatkínzás bűntettével vádolt nő ellen a Kecskeméti Törvényszékhez, hogy a bíróság a kontár ivartalanításba belepusztuló állat gazdáját 3 évre tiltsa el a kedvtelésből tartott állatok tartásától.

Az ügyben a Kalocsai Járási Ügyészség emelt vádat egy nő ellen. A vád szerint a Solton élő nőnek volt egy négyéves, pincsi fajtájú kan kutyája. Az állat mérges természetű volt, ezért a nő elhatározta, hogy ivartalaníttatja az ebet. 2021. október 17-én kora délután átment a szomszédjához, az ügy másik vádlottjához és megkérdezte tőle, hogy tudná-e ivartalanítani a kutyáját. Az állatorvosi végzettséggel nem rendelkező férfi elvállalta a beavatkozást. A nő – tudva azt, hogy a szomszédja nem ért az ivartalanításhoz – átvitte hozzá a kutyát.

A szomszéd udvarán a nő a kutya fejére sapkát húzott, majd a hátára fektetve egy kempingasztalra rakta és a menekülni próbáló állatot lefogta. Eközben a szomszéd férfi altatás és fájdalomcsillapítás nélkül egy szikével eltávolította az állat ivarszerveit. A szomszéd a szakszerűtlen ivartalanítás során azonban ereket is átvágott, azokat nem kötötte el, így életveszélyes vérzést okozott. A férfi az állat hasfalát is átvágta, ami miatt súlyos keringési zavar lépett fel.

A beavatkozás után – mikor látta, hogy a kutya rossz állapotban van és fájdalmai vannak – a nő egy állatmentő alapítványtól kért segítséget. Az állatot Dunaföldvárra vitték, ahol egy állatorvos szakszerűen ellátta, de a kutya ennek ellenére még aznap éjszaka elpusztult.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény szerint az állattartó köteles a jó gazda gondosságával eljárni, az állatnak tilos indokolatlan vagy elkerülhető fájdalmat, szenvedést vagy sérülést okozni, az állatot károsítani, kínozni. Az állaton fájdalommal vagy károsodással járó beavatkozást csak szakirányú végzettséggel vagy megfelelő gyakorlattal rendelkező személy végezhet. A vádlott ezeket a szabályokat megsértette, ami esetén az ügyész is jogosult keresetet indítani.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség keresetet nyújtott be a Kecskeméti Törvényszékhez, hogy a bíróság az állatkínzással vádolt nőt 3 évre tiltsa el a kedvtelésből tartott állatok tartásától, valamint kötelezze a perköltség megfizetésére is. Az ügyész keresetéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Halálra késelte munkatársát egy férfi Veszprémben

Késsel szúrta meg munkatársát egy férfi Veszprémben. Bejelentés érkezett a rendőrségre 2022. május 22-én 6 óra 10 perckor, hogy egy veszprémi cég öltözőjében egy nőt több késszúrással megsebesítettek. A helyszínre érkező mentők a sérült életét már nem tudták megmenteni. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 25 éves férfit a munkahelyétől nem messze, egy helyi buszmegállóban elfogták a rendőrök, majd a rendőrségre előállították. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. A helyszíni szemle és a nyomozási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Halálos baleset az M5-ösön - Egy 19 éves fiatal vesztette életét

Három jármű összeütközött az M5-ös autópályán Inárcs térségében péntek este, a balesetben egy ember meghalt  - közölte a rendőrség. A police.hu tájékoztatása szerint  a 36-os kilométerszelvényénél egy román honosságú kamion egyelőre ismeretlen okból megállt, ekkor hátulról nekiütközött egy kisteherautó, majd az árokba sodródott. Mögötte egy személyautó érkezett, amelynek 19 éves sofőrje az ütközés elkerülése érdekében  balra rántotta a kormányt, és a szalagkorlátnak csapódott. A baleset következtében a személyautó 19 éves utasa a helyszínen meghalt, a jármű vezetőjét életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A kisteherautó 21 éves vezetője szintén kórházba került könnyű sérüléssel. A rendőrök az  útszakaszt lezárták, a Budapest felé közlekedőket a a 405-ös, valamint a 4606-os útra terelik. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Összeütközött egy lakóbusz és egy személyautó, a balesetben egy ember meghalt

Összeütközött egy lakóbusz és egy személyautó a Szanyt Rábacsanakkal összekötő úton vasárnap délelőtt, a balesetben egy ember meghalt - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n. A tájékoztatás szerint a balesetnek egy súlyos sérültje is van. A helyszínelés idejére a rendőrök lezárták az utat. (MTI)/Fotó: Kisalföld.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálos baleset történt Fegyverneknél

Motoros és személygépkocsi ütközött szerda reggel Fegyverneknél, a motoros a helyszínen meghalt - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel. Az adatok szerint a 4-es főúton Szolnok irányából Debrecen felé haladó gépkocsi a 34-es számú útra balra kanyarodva nem adott elsőbbséget a vele szemben közlekedő motorosnak és összeütköztek. A baleset helyszínelését a rendőrök félpályás útlezárás mellett végzik - tudatták. Fotó: MTI/Donka Ferenc KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálra gázolt a vonat egy 15 éves motorost

Halálra gázolt a vonat egy motorost Vámosgyörk és Hort között - közölte a Mávinform a honlapján. A motorost a Kassáról Budapestre tartó Hernád InterCity ütötte el egy vasúti átjáróban. A fénysorompó rendben működött - jegyezték meg. A baleset következtében a motort vezető 15 éves fiú a helyszínen életét vesztette - közölte a rendőrség. Fotó: police.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !