Ugrás a fő tartalomra

Lopott mindent, amit elért, ha éppen megéhezett vagy megszomjazott, mások bankkártyáival fizetve evett-ivott

A váci rendőrök befejezték annak a 24 éves férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint lopott mindent, amit elért. Ha éppen megéhezett vagy megszomjazott, mások bankkártyáival fizetve evett-ivott.

Egy váci férfi kezéből kapta ki akkor még ismeretlen tettes a pénztárcát 2021. május 16-án. Mindene benne volt, bankkártyáját később többször használta törvénytelen tulajdonosa: cigarettára és alkoholra mintegy 30 ezer forintot költött közértekben, trafikokban. Hetekkel később több bejelentés érkezett gépkocsiból történt lopásokról, az utastérből elvitt bankkártyákkal fizetni is próbáltak.

A váci nyomozók a bűncselekményekkel - hely-, és személyismeretüknek köszönhetően - a korábban már többször látókörükbe került, 24 éves verőcei férfit hozták összefüggésbe, akit 2021. július 13-án hajnalban elfogtak és előállítottak. A férfi számláján - gyanújuk szerint - akkor már több vagyon elleni cselekmény is szerepelt. A sorozatlopásokkal gyanúsítható férfit őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A 24 éves férfi a terhére rótt bűncselekményeket beismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Elmondta, hogy a lopott zsákmányok nagy részét pár ezer forintért eladta, de a bűnös úton szerzett bankkártyával lazán vásárolni ment, ha megéhezett vagy megszomjazott. Zsákmányaiból nagy lábon élt, taxival közlekedett. Állítása szerint szeretné lezárni a múltat, mivel már nagyon zavarják elkövetett bűncselekményei.

A Váci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a jelenleg is letartóztatásban lévő, 24 éves férfi ellen a több rendbeli lopás vétségének, készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntettének, üzletszerűen elkövetett lopás vétségének, valamint lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Halálra késelte munkatársát egy férfi Veszprémben

Késsel szúrta meg munkatársát egy férfi Veszprémben. Bejelentés érkezett a rendőrségre 2022. május 22-én 6 óra 10 perckor, hogy egy veszprémi cég öltözőjében egy nőt több késszúrással megsebesítettek. A helyszínre érkező mentők a sérült életét már nem tudták megmenteni. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 25 éves férfit a munkahelyétől nem messze, egy helyi buszmegállóban elfogták a rendőrök, majd a rendőrségre előállították. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. A helyszíni szemle és a nyomozási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Halálos baleset az M5-ösön - Egy 19 éves fiatal vesztette életét

Három jármű összeütközött az M5-ös autópályán Inárcs térségében péntek este, a balesetben egy ember meghalt  - közölte a rendőrség. A police.hu tájékoztatása szerint  a 36-os kilométerszelvényénél egy román honosságú kamion egyelőre ismeretlen okból megállt, ekkor hátulról nekiütközött egy kisteherautó, majd az árokba sodródott. Mögötte egy személyautó érkezett, amelynek 19 éves sofőrje az ütközés elkerülése érdekében  balra rántotta a kormányt, és a szalagkorlátnak csapódott. A baleset következtében a személyautó 19 éves utasa a helyszínen meghalt, a jármű vezetőjét életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A kisteherautó 21 éves vezetője szintén kórházba került könnyű sérüléssel. A rendőrök az  útszakaszt lezárták, a Budapest felé közlekedőket a a 405-ös, valamint a 4606-os útra terelik. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Összeütközött egy lakóbusz és egy személyautó, a balesetben egy ember meghalt

Összeütközött egy lakóbusz és egy személyautó a Szanyt Rábacsanakkal összekötő úton vasárnap délelőtt, a balesetben egy ember meghalt - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n. A tájékoztatás szerint a balesetnek egy súlyos sérültje is van. A helyszínelés idejére a rendőrök lezárták az utat. (MTI)/Fotó: Kisalföld.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálos baleset történt Fegyverneknél

Motoros és személygépkocsi ütközött szerda reggel Fegyverneknél, a motoros a helyszínen meghalt - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel. Az adatok szerint a 4-es főúton Szolnok irányából Debrecen felé haladó gépkocsi a 34-es számú útra balra kanyarodva nem adott elsőbbséget a vele szemben közlekedő motorosnak és összeütköztek. A baleset helyszínelését a rendőrök félpályás útlezárás mellett végzik - tudatták. Fotó: MTI/Donka Ferenc KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálra gázolt a vonat egy 15 éves motorost

Halálra gázolt a vonat egy motorost Vámosgyörk és Hort között - közölte a Mávinform a honlapján. A motorost a Kassáról Budapestre tartó Hernád InterCity ütötte el egy vasúti átjáróban. A fénysorompó rendben működött - jegyezték meg. A baleset következtében a motort vezető 15 éves fiú a helyszínen életét vesztette - közölte a rendőrség. Fotó: police.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !