Halálra verte alkalmazottját egy Bács-Kiskun megyei férfi

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítják azt a férfit, aki Pirtón oly mértékben bántalmazta az alkalmazottját, hogy az belehalt a sérüléseibe.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai 2021. október 27-én délelőtt őrizetbe vettek egy 66 éves pirtói lakost. A férfi a gyanú szerint néhány nappal korábban olyan súlyosan bántalmazott egy helybélit, hogy az belehalt sérüléseibe.

A nyomozás során kiderült, hogy a 65 éves áldozat a gyanúsított tanyáján dolgozott, és ott is lakott ellátás fejében. A két férfi azonban időnként – főként italozást követően – összeveszett, ami többször verekedésbe torkollott.

Egy ilyen összetűzés vezetett a 2021. október 24-én történt tragédiához is. A tanyatulajdonos – aki délelőtt már szomszédaival borozott – délután a későbbi áldozatával elfogyasztott némi alkoholt, majd vitába keveredtek egy kétes lopási ügy kapcsán. A veszekedés tettlegességig fajult, mely során a gyanúsított megverte a neki dolgozó férfit. A később kirendelt igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint a sértett testén legalább huszonnyolc olyan sérülés volt, amely egy tompa tárgytól származott. Az idős ember nem élte túl a nyilvánvalóan hosszabb ideig tartó, agresszív bántalmazást.

A történtekről a mentőket és a rendőrséget az egyik szomszéd értesítette. Őt az elkövető hívta fel, miután rádöbbent arra, hogy mit tett.

A gyanúsítottat a rendőrök emberölés bűntette miatt őrizetbe vették. Az eljárás során beszerzett szakértői vélemények és a tanúk által elmondottak alapján a gyanúsítást a nyomozó hatóság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettére minősítette át, amelynek büntetési tétele tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet.

A főkapitányság munkatársai az ügy vizsgálatát befejezték, és a keletkezett iratokat átadták a főügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !