Erőszakkal és fenyegetéssel kényszerítette 11 éves nevelt lányát, hogy szexuális cselekményeket végezzen vele

Tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és további 11 rendbeli bűncselekmény miatt jogerősen 15 év fegyházbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla egy férfit - közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A Mészáros Tamás fellebbviteli főügyész által jegyzett közlemény szerint a másodfokú döntéssel a Győri Ítélőtábla kedden helybenhagyta az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék határozatát.

A férfit a táblabíróság mellékbüntetésül végleg eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek részeként tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását vagy gyógykezelését végzi.

A jogerős ítélet szerint a férfi és az élettársa 2014 áprilisától a Veszprém megyei Tésen közösen nevelték a nő 2003 szeptemberében született lányát és 2007 márciusában született fiát.

A nevelőapa 2015 nyarától kezdődően visszaélt az akkor 11 éves kislány kiszolgáltatott helyzetével, erőszakkal és fenyegetéssel kényszerítette, hogy szexuális cselekményeket végezzen vele.

Az ittas vádlott 2019 októberében a lakásban tört-zúzott, a kisfiút az ágyra lökte, kezénél és lábánál fogva a földre rántotta, a feje irányába ütött és kicsavarta a bal kezét.

A férfi magatartása súlyosan veszélyeztette a gyermekek érzelmi, erkölcsi fejlődését - áll a közleményben.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !