Kilencen sérültek meg a kezdő sofőr szabálytalansága miatt

A Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a nyíregyházi férfi ellen, aki nagyfokú figyelmetlensége folytán nem adta meg az elsőbbséget egy személygépkocsinak, ezért azzal és egy másik járművel is összeütközött.

A vád szerint a nyíregyházi férfi még egy éves jogosítvánnyal sem rendelkezett amikor az ominózus napon, délután fél három körül személygépkocsival közlekedett Hajdúnánás belterületén ideális időjárási, látási és forgalmi viszonyok között. Az autóban három utas volt, a biztonsági övüket nem használták.

A vádlott egy útkereszteződésnél figyelmen kívül hagyta  a kötelező megállást és elsőbbségadást előíró közúti jelzőtáblát, és megállás nélkül behajtott az útkereszteződésbe, ahol nekiütközött a szabályosan közlekedő másik személygépkocsinak. Mindkét jármű sodródni kezdett és nekiütköztek egy harmadik személyautónak. A vádlott és a másik két járművezető használta a biztonsági övet.

A baleset következtében az egyik személygépkocsit vezető sértettnek testszerte nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülései keletkeztek, továbbá a három gépjárműben utazó további nyolc személy, közöttük egy néhány hónapos kisgyermek is megsérült, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseik keletkeztek.

A vádlott KRESZ szabályszegő magatartása miatt következett be a baleset és a sértettek sérülései.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúnánási Rendőrkapitányság folytatta le.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és hosszabb időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !