Orvosra és ápolóra támadt egy férfi Érden

Az Érdi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki egy rendelőintézetbe akart bejutni, majd az őt megakadályozó orvosra, illetve ápolóra támadt.

A vádirat szerint az elkövető 2020 márciusában szeretett volna mellkas röntgen vizsgálaton részt venni egy érdi egészségügyi intézetben. A bejáratnál közölték, hogy a járványügyi előírások miatt erre nem tudnak sort keríteni. A férfi elment, de rövid időn belül visszatért, és be akart jutni az épületbe, de a korábban közölt ok miatt nem engedték be. Az elkövető ezen feldühödött, és a bejáratnál létrehozott előszűrő pontot kikerülve mégis bement. A belső bejárat előtt azonban útját állta egy orvos és egy ápoló azzal, hogy nem mehet tovább. A férfi erre mindkettejüket megtámadta és bántalmazta. Csak a segítségükre siető újabb alkalmazott és egy biztonsági őr segítségével sikerült végül az elkövetőt a sértetteknek földre kényszeríteni - olvasható a Pest Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Az orvos és az ápoló a támadás következtében zúzott illetve horzsolásos, könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Az Érdi Járási Ügyészség az elkövető ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !