Figyelmetlen volt a sofőr, egy biciklis az életével fizetett ezért

A rendelkezésre álló adatok szerint egy 77 éves svájci állampolgár közlekedett az 5411-es számú úton Kömpöc felől Kiskunmajsa irányába. A sofőr az út 2-es kilométerénél figyelmetlenségből az autójával nekiment az előtte haladó kerékpárosnak. A biciklit hajtó 73 éves csólyospálosi lakos az ütközés következtében a kocsi motorháztetejére, majd a szélvédőre esett, onnan pedig a jobb oldali füves útpadkára.

Az idős férfi a baleset következtében olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a jármű vezetőjét halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Ügyében a nyomozás befejeződött, a szakemberek az iratokat vádemelés javaslatával küldték meg az illetékes ügyészségre.

A kerékpárosok – a gyalogosok mellett – a közúti közlekedés legvédtelenebb és legsérülékenyebb résztvevői. Elütésük során gyakorlatilag kivétel nélkül személyi sérülés következik be, és csak annak súlyossága a kérdés. Ez a különös sérülékenység indokolja, hogy kiemelten odafigyeljünk rájuk. Ugyanakkor fontos, hogy a kerékpárosoknak is tisztában kell lenniük a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokkal, ismerniük kell a közlekedési táblákat, hiszen a jogkövető magatartás életet menthet.

Fotó: police.hu

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !