Mészárlással fenyegetőzött a székesfehérvári rabló

A székesfehérvári rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy helybéli illetőségű férfival szemben folytattak rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére arról érkezett bejelentés, hogy Székesfehérváron, a Fórum téren található egyik üzletben egy férfi pénzt követel az eladótól. A helyszínre irányított egyenruhásoknak a sértett elmondta, hogy az ismeretlen elkövető a bevétel átadására szólította fel, majd megfenyegette őt, ha nem teljesíti követelését, „lemészárolja a családját és szétveri az üzletet”. A megfélemlített eladó a fenyegetés hatására kinyitotta a kasszát, abból bankjegyeket adott át az elkövetőnek, aki még azon felül további papírpénzt markolt fel, így nagyjából 40000 forinttal távozott az üzletből - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök adatgyűjtésbe kezdtek, tanúkat hallgattak ki és megtekintették a bolt kamerája által rögzített felvételeket, melyek eredményeként azonosították, és a helyszín közelében elfogták a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatba hozható 37 éves férfit. A feltételezett támadót előállították a rendőrségre, ahol rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, és őrizetbe vették. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság előterjesztése alapján és  a Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványára a Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte gyanúsított letartóztatását, amit az eljárás során meghosszabbított.

A bűncselkemény körülményeinek vizsgálatát a székesfehérvári rendőrök a napokban befejezték, és a keletkezett iratokat az illetékes ügyészségnek vádemelési javaslattal megküldték.

Fotó: police.hu

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !