Felrobbantotta a tetőtéri lakást egy férfi Petőfibányán

Az Egri Járási Ügyészség különösen nagy kárt meghaladó kárt okozva elkövetett közveszélyokozás bűntette miatt emelt vádat azzal a 47 éves elkövetővel szemben, aki még 2020 tavaszán – tisztázatlan okokból – magára robbantotta az általa lakott lakást. 

A vádlott 2019 nyarától élt albérletben egy három emeletes társasház legfelső szintjének két szobás lakásában, egyedül. Az egyébként fűtésszerelői képesítéssel is rendelkező férfi 2020. április 7-én reggel ismeretlen okból a konvektorról a készüléket a gázvezetékhez csatlakoztató csövet leszerelte, így a gáz szabadon áramolhatott, mivel a vezeték csapja nyitva maradt. A vádlott ezt követően rágyújtott a konyhában, amivel hatalmas robbanást idézett elő, romba döntve az egész lakást. A detonáció megrengette az épületet, kivágta egyes lakások bejárati ajtaját és kitört több ablakot is. Sok lakót a katasztrófavédelem helyszínre érkező tűzoltói menekítettek ki a házból.

A férfi csodával határos módon túlélte a robbanást, melynek során azonban súlyos sérüléseket szenvedett, és hosszas kórházi kezelésre szorult.

A terhelt tagadta a szándékos elkövetést, balesetre hivatkozott, bár azt elismerte, hogy egy hónapja munkanélküliként élt, ráadásul aznap kellett volna bevonulnia a börtönbe egy rövidebb tartamú szabadságvesztés letöltése végett.

Az épületben összesen több mint 200 millió forint kár keletkezett, de a lakók közül szerencsére nem sérült meg senki - olvasható a Heves Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Az Egri Járási Ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy amennyiben a férfi az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy a bíróság vele szemben 5 év 6 hónap börtönbüntetést és 6 év közügyektől eltiltást szabjon ki, emellett kötelezze őt a csaknem másfél millió forint bűnügyi költség megfizetésére is.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !