A légzsák helyén kialakított üregben rejtette el a kokaint a pécsi férfi

A Baranya Megyei Főügyészség különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki gépkocsijával külföldről csempészett be kábítószert.

A vád szerint a pécsi férfi a személygépkocsit oly módon alakította át, hogy utasoldali légzsákját kiszerelte azért, hogy a légzsák helyén maradt üregben kábítószert lehessen elrejteni. A férfi külföldre utazott a gépkocsival azért, hogy kábítószert hozzon be az országba.

A vádlott a külföldön vásárolt kábítószert 4 db zokniba rakta, majd azokat az autóban a légzsák helyén kialakított üregben rejtette el. A férfi két nappal később visszaérkezett Magyarországra az autóban elrejtett kábítószerrel, majd őt a rendőrök Pécsett igazoltatták, és a kábítószert megtalálták.

A behozott kokain és amfetamin mennyisége a különösen jelentős mennyiséget eléri, ezért az elkövető cselekménye az ország területére behozatallal elkövetett kábítószer birtoklás minősített esetének a megállapítására alkalmas, melynek büntetési tétele 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !