Ugrás a fő tartalomra

Szakítottak, ezért rá akarta gyújtani a lakást volt párjára és annak lányára egy férfi Borsodban

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 31 éves férfi ellen két személy sérelmére emberölés előkészülete bűntette, valamint közveszély okozása előkészületének bűntette miatt. A férfival italozó életmódja miatt szakított a barátnője, ezért megfenyegette, hogy rágyújtja a lakást, majd mivel a nő nem volt hajlandó visszaállítani a párkapcsolatukat, bérházi lakásának ajtaját benzinnel lelocsolta.   

A vádirat szerint a férfi két évig párkapcsolatban élt a barátnőjével, azonban italozó életmódja miatt 2019. február hónap végén a nő szakított vele.

A vádlott nem tudta feldolgozni, hogy barátnője elhagyja, a nap folyamán több alkalommal telefonon és interneten, közösségi oldalon is megpróbálta vele felvenni a kapcsolatot. Miután ez sikertelen volt, fenyegetni kezdte azzal, hogy meg fogja ölni, elvágja a torkát, rágyújtja a lakását. A délutáni órákban megjelent az ózdi társasházban és a nő lakásának bejárati ajtaján kopogott, bekiabált, hogy engedje be. Amikor a sértett elutasította, ismét fenyegetőzött, hogy rágyújtja a házat. Lement az autójához, újra visszajött a lakás elé, ekkor viszont a magával hozott benzines kannából motorbenzint locsolt az ajtóra, amelynek egy része a küszöb vonalában befolyt a lakásba, illetőleg a lépcsőházban szétfolyt. A nő megérezte a benzin szagot, ezért rendőri intézkedést kért.

A lakásában tartózkodott a nő 16 éves lánya is, aki a zárt ajtón keresztül kérlelte a vádlottat, hogy menjen el, de a férfi őt is azzal fenyegette, hogy ha az édesanyja nem megy le hozzá, rájuk fogja gyújtani a lakást, és 2 perc türelmi időt adott - olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A sértettek észrevették, hogy a vádlott már nincs az ajtó előtt, ezért a volt barátnő kiment a lépcsőházba és egy vödör vízzel leöntötte a bejárati ajtót, hogy lemossa a benzint. Ezután az erkélyről látták, hogy a férfi beül az autójába és elmegy. Bő 5 perc elteltével az elkövető már újból az ajtónál kiabált, hogy menjen ki hozzá a sértett, azonban megérkeztek a rendőrök, akik azt látták, hogy a vádlott mintegy 1 méter távolságra áll a lakás ajtajától egy nagy benzintócsában, miközben cigarettázik.

A motorbenzin tűzveszélyességi szempontból robbanásveszélyes, párologva benzingőz-levegő keverék keletkezik, és a vádlott dohányzása következtében fennállt annak a lehetősége, hogy a kiöntött benzin meggyullad, és a tűz a lakás belső terére is átterjed. Az ott tartózkodó személyeket a tűz pusztító hatása közvetlen sérüléssel fenyegette volna.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Halálra késelte munkatársát egy férfi Veszprémben

Késsel szúrta meg munkatársát egy férfi Veszprémben. Bejelentés érkezett a rendőrségre 2022. május 22-én 6 óra 10 perckor, hogy egy veszprémi cég öltözőjében egy nőt több késszúrással megsebesítettek. A helyszínre érkező mentők a sérült életét már nem tudták megmenteni. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 25 éves férfit a munkahelyétől nem messze, egy helyi buszmegállóban elfogták a rendőrök, majd a rendőrségre előállították. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. A helyszíni szemle és a nyomozási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Halálos baleset az M5-ösön - Egy 19 éves fiatal vesztette életét

Három jármű összeütközött az M5-ös autópályán Inárcs térségében péntek este, a balesetben egy ember meghalt  - közölte a rendőrség. A police.hu tájékoztatása szerint  a 36-os kilométerszelvényénél egy román honosságú kamion egyelőre ismeretlen okból megállt, ekkor hátulról nekiütközött egy kisteherautó, majd az árokba sodródott. Mögötte egy személyautó érkezett, amelynek 19 éves sofőrje az ütközés elkerülése érdekében  balra rántotta a kormányt, és a szalagkorlátnak csapódott. A baleset következtében a személyautó 19 éves utasa a helyszínen meghalt, a jármű vezetőjét életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A kisteherautó 21 éves vezetője szintén kórházba került könnyű sérüléssel. A rendőrök az  útszakaszt lezárták, a Budapest felé közlekedőket a a 405-ös, valamint a 4606-os útra terelik. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Összeütközött egy lakóbusz és egy személyautó, a balesetben egy ember meghalt

Összeütközött egy lakóbusz és egy személyautó a Szanyt Rábacsanakkal összekötő úton vasárnap délelőtt, a balesetben egy ember meghalt - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n. A tájékoztatás szerint a balesetnek egy súlyos sérültje is van. A helyszínelés idejére a rendőrök lezárták az utat. (MTI)/Fotó: Kisalföld.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálos baleset történt Fegyverneknél

Motoros és személygépkocsi ütközött szerda reggel Fegyverneknél, a motoros a helyszínen meghalt - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel. Az adatok szerint a 4-es főúton Szolnok irányából Debrecen felé haladó gépkocsi a 34-es számú útra balra kanyarodva nem adott elsőbbséget a vele szemben közlekedő motorosnak és összeütköztek. A baleset helyszínelését a rendőrök félpályás útlezárás mellett végzik - tudatták. Fotó: MTI/Donka Ferenc KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálra gázolt a vonat egy 15 éves motorost

Halálra gázolt a vonat egy motorost Vámosgyörk és Hort között - közölte a Mávinform a honlapján. A motorost a Kassáról Budapestre tartó Hernád InterCity ütötte el egy vasúti átjáróban. A fénysorompó rendben működött - jegyezték meg. A baleset következtében a motort vezető 15 éves fiú a helyszínen életét vesztette - közölte a rendőrség. Fotó: police.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !