Szörnyű szenvedéseket kellett átélnie egy fiatal kutyának

A Gyöngyösi Járási Ügyészség emelt vádat azzal a 43 éves nővel szemben, aki felelőtlen magatartásával kegyetlen kínokat okozott a saját kutyájának.

A vád szerint a nő a kisnánai ingatlanán tavaly nyáron hónapokon keresztül egy másfél méteres vasláncra kötve tartotta a nagyjából két éves staffordshire terrier jellegű kutyáját. Az állat nem rendelkezett azonosító chippel, és a kötelező veszettség elleni oltást nem kapta meg, ami jól jellemzi gazdája gondosságának hiányát.

A lánc felsértette a kutya bőrét, majd egy idő után a húsába vágott úgy, hogy a végén lévő fém karabiner egészen a nyakába mélyedt. Mindezt látta a vádlott is, de nem segített a szenvedő állaton, nem vette le róla a láncot, és nem részesítette semmilyen ellátásban. Csak 2021. szeptember 5-én délelőtt váltották meg szenvedéseitől az ebet az állampolgári bejelentés alapján a helyszínre érkező rendőrök, akik közreműködtek abban, hogy a kutya állatorvoshoz kerüljön. Az ott elvégzett műtétet során sikerült eltávolítani a húsba ágyazódott karabinert.

A megmentett házőrzőt egy állatvédő szervezet vette gondozásba. A nő a gyanúsítotti kihallgatása során sajnálkozását fejezte ki ugyan a történtek miatt, de magyarázatot nem adott a tettére - olvasható a Heves Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A járási ügyészség állatkínzás bűntettével vádolja a terheltet, akivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságra benyújtott vádiratában.

Az ügynek azonban nem csak büntetőjogi következményei lehetnek, mivel a Heves Megyei Főügyészség közjogi szakága jelenleg vizsgálja a keresetindítás feltételeit annak érdekében, hogy a polgári polgári bíróság tiltsa el az elkövetőt az állattartástól.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !