Nevelt fiával fajtalankodott a 44 éves férfi

Tizennyolcadik életévét be nem töltött, nevelése, felügyelete alatt álló gyermek sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat az ügyészség egy Veszprém megyei férfi ellen, míg a gyermek anyjának kiskorú veszélyeztetése miatt kell felelnie.

A vádirat szerint a 44 éves férfi 2019 decemberében az interneten ismerkedett meg az akkor még 13 éves sértettel, akinek a bizalmába férkőzött, lelki támaszt és pénzügyi segítséget is nyújtott neki.

2020 augusztusában a gyermek édesanyjával is megismerkedett, akivel látszólagos szerelmi kapcsolatba, majd néhány hónappal később élettársi viszonyba került. Mindezt annak érdekében, hogy a közben tizennegyedik életévét betöltött gyermekkel a bizalmas viszonyát megerősítse, és látszólagos „apa-fia” kapcsolatot alakítson ki vele.

2020 novemberétől a férfi már közös lakásban élt a sértettel és annak édesanyjával, melynek során a gyermek és a férfi közötti kapcsolat egyre szorosabb lett, és a sértett édesanyjától eltávolodva, mindinkább a férfihez kezdett kötődni. A vádlott mindezt kihasználva a gyermeket szexuális jellegű tevékenységekre is rávette.

Az együttélés alatt az elkövető és élettársa közötti kapcsolat megromlott, melynek során az esetenként dulakodásba is torkolló veszekedéseik a kiskorú jelenlétében zajlottak, aki többször annak is fültanúja volt, hogy a vádlott öngyilkossággal fenyegetőzött, illetve, hogy őt el fogja venni az édesanyjától.

Miután az anya tudomást szerzett a vádlott és a fia között kialakult intim kapcsolatról, ám hosszú ideig semmit nem tett annak érdekében, hogy gyermekét az élettársa szexuális zaklatásaitól megvédje, kiskorú veszélyeztetése miatt kell felelnie - olvasható a Veszprém Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Az ügyészség a vádiratában mindkét elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság az anyával szemben kiszabott büntetés végrehajtását függessze fel. Az ügyészség ezen túl indítványt tett arra is, hogy a bíróság a férfit végleges hatállyal, míg az anyát határozott időre tiltsa el minden olyan foglalkozástól, illetve tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolc év alatti személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végeznék, illetve kiskorúval hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülnének.

Az ügyben a Veszprémi Törvényszék hoz ítéletet.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !