Ugrás a fő tartalomra

Nevelt fiával fajtalankodott a 44 éves férfi

Tizennyolcadik életévét be nem töltött, nevelése, felügyelete alatt álló gyermek sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat az ügyészség egy Veszprém megyei férfi ellen, míg a gyermek anyjának kiskorú veszélyeztetése miatt kell felelnie.

A vádirat szerint a 44 éves férfi 2019 decemberében az interneten ismerkedett meg az akkor még 13 éves sértettel, akinek a bizalmába férkőzött, lelki támaszt és pénzügyi segítséget is nyújtott neki.

2020 augusztusában a gyermek édesanyjával is megismerkedett, akivel látszólagos szerelmi kapcsolatba, majd néhány hónappal később élettársi viszonyba került. Mindezt annak érdekében, hogy a közben tizennegyedik életévét betöltött gyermekkel a bizalmas viszonyát megerősítse, és látszólagos „apa-fia” kapcsolatot alakítson ki vele.

2020 novemberétől a férfi már közös lakásban élt a sértettel és annak édesanyjával, melynek során a gyermek és a férfi közötti kapcsolat egyre szorosabb lett, és a sértett édesanyjától eltávolodva, mindinkább a férfihez kezdett kötődni. A vádlott mindezt kihasználva a gyermeket szexuális jellegű tevékenységekre is rávette.

Az együttélés alatt az elkövető és élettársa közötti kapcsolat megromlott, melynek során az esetenként dulakodásba is torkolló veszekedéseik a kiskorú jelenlétében zajlottak, aki többször annak is fültanúja volt, hogy a vádlott öngyilkossággal fenyegetőzött, illetve, hogy őt el fogja venni az édesanyjától.

Miután az anya tudomást szerzett a vádlott és a fia között kialakult intim kapcsolatról, ám hosszú ideig semmit nem tett annak érdekében, hogy gyermekét az élettársa szexuális zaklatásaitól megvédje, kiskorú veszélyeztetése miatt kell felelnie - olvasható a Veszprém Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Az ügyészség a vádiratában mindkét elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság az anyával szemben kiszabott büntetés végrehajtását függessze fel. Az ügyészség ezen túl indítványt tett arra is, hogy a bíróság a férfit végleges hatállyal, míg az anyát határozott időre tiltsa el minden olyan foglalkozástól, illetve tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolc év alatti személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végeznék, illetve kiskorúval hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülnének.

Az ügyben a Veszprémi Törvényszék hoz ítéletet.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tragédia: kizuhant a negyedikről egy hároméves kislány

Börtönbüntetésre ítélték a negyedik emeleti ablakból kizuhant gyermek ügyének három vádlottját - tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn az MTI-t. Közleményük szerint a vádlottak közül ketten házastársak, a harmadik, a barátjuk pedig a hároméves kislány keresztanyja volt. A házaspár 2017. április 3-ától közös munkahelyen, három műszakban, de egymással mindig azonos beosztás szerint dolgozott. Emiatt a szülők a barátjukat kérték, hogy vigyázzon a hároméves kislányukra. Amikor a gyermek szülei éjszakás beosztásban dolgoztak, a keresztanya 21 órára ment át hozzájuk és reggel 6-ig vigyázott a gyerekre, mert a munkába kellett mennie. Ezeken a napokon a szülei hazaérkezéséig a kislány - legfeljebb fél órára - magára maradt a lakásban; április 4. és május 20. között tízszer történt ez meg. Közben kétszer is előfordult, hogy a gyerek felébredt. Egyszer a nő a férjét hívta, hogy menjen át és vigyázzon a kicsire, másodszor pedig felöltöztette a kislányt és útközben átadta a hazafelé

Horrorbaleset Nemesnádudvarnál: fának sodródott a motoros, utasa szörnyethalt

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy motorossal szemben. A férfi motorkerékpárjával nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedett, lesodródott az útról, majd egy fának csapódott. A motorkerékpár rázuhant a mögötte ülő utasra, aki ennek következtében a helyszínen életét vesztette. A vádirat szerint a keceli férfi Nemesnádudvar térségében 90-104 km/h sebességgel közlekedett motorkerékpárjával a töredezett, egyenetlen aszfaltfelületű 54. számú főúton. Egy balra ívelő útkanyarulathoz érve – mivel nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedett – motorkerékpárjával kisodródott a jobboldali útpadkára, majd az árokba hajtva felborult. Ezután a motor még mintegy 30 m hosszan továbbsodródott, míg végül egy fának ütközve, a sofőr mögötti ülésen utazó nő testére zuhanva megállt. A baleset következtében a motorkerékpár bukósisakot viselő utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádlott maga is

Halálra késelte munkatársát egy férfi Veszprémben

Késsel szúrta meg munkatársát egy férfi Veszprémben. Bejelentés érkezett a rendőrségre 2022. május 22-én 6 óra 10 perckor, hogy egy veszprémi cég öltözőjében egy nőt több késszúrással megsebesítettek. A helyszínre érkező mentők a sérült életét már nem tudták megmenteni. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 25 éves férfit a munkahelyétől nem messze, egy helyi buszmegállóban elfogták a rendőrök, majd a rendőrségre előállították. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. A helyszíni szemle és a nyomozási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Danyi Roland ellen elfogatóparancsot adtak ki

A ceglédi nyomozók fél nap alatt elfogtak egy rablót, Danyi Roland ellen elfogatóparancsot adtak ki. A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a képen látható, 24 éves Danyi Roland ellen. Csemő külterületén, 2022. május 15-én dél körül támadtak rá akkor még ismeretlen tettesek egy 49 éves férfire. Bántalmazták, rugdosták és - hiába próbálta megakadályozni – elvették pénztárcáját, amiben közel 150 ezer forint volt. A sértett súlyosan megsérült, eltört az orra és testét zúzódások borították. A támadással összefüggésben 12 órán belül a rendőrök látókörébe került egy 26 éves ceglédi férfi. R. Rafaelt másnap reggel lakásán fogták el a rendőrök, miután a kisegítették az ágyneműtartóból. Őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását. Társa, a 24 éves Danyi Roland ellen elfogatóparancsot adtak ki, miután minden lehetséges előfordulási helyén hiába keresték. A kutatás továbbra is zajlik, mihamarabbi megtalálásához az államp

Halálos baleset az M5-ösön - Egy 19 éves fiatal vesztette életét

Három jármű összeütközött az M5-ös autópályán Inárcs térségében péntek este, a balesetben egy ember meghalt  - közölte a rendőrség. A police.hu tájékoztatása szerint  a 36-os kilométerszelvényénél egy román honosságú kamion egyelőre ismeretlen okból megállt, ekkor hátulról nekiütközött egy kisteherautó, majd az árokba sodródott. Mögötte egy személyautó érkezett, amelynek 19 éves sofőrje az ütközés elkerülése érdekében  balra rántotta a kormányt, és a szalagkorlátnak csapódott. A baleset következtében a személyautó 19 éves utasa a helyszínen meghalt, a jármű vezetőjét életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A kisteherautó 21 éves vezetője szintén kórházba került könnyű sérüléssel. A rendőrök az  útszakaszt lezárták, a Budapest felé közlekedőket a a 405-ös, valamint a 4606-os útra terelik. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !