Leütötte a segítségére érkező mentőst a nógrádi férfi

A Rétsági Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy bánki lakos ellen.

A férfi 2022. február 28-án az éjszakai órákban Bánk külterületén lévő házhoz riasztotta a mentőket, hozzátartozójának rosszulléte miatt. A férfi a mentőszolgálat munkatársainak kiérkezését követően agresszívan viselkedett, egyikükkel szóváltásba keveredett, majd őt ököllel arcon ütötte. A mentőszolgálat munkatársa az ütés következtében elesett, valamint eszméletét vesztette, őt ellátása érdekében egy másik esetkocsi kórházba szállította - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az 52 éves férfit a rendőrök a helyszínen elfogták, majd a Rétsági Rendőrkapitányságra előállították. A hatóság tagjai a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy aki közfeladatot ellátó személyt jogszerű eljárásában erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályoz, intézkedésre kényszerít, vagy őt eljárása alatt, illetve emiatt bántalmaz bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !