Ugrás a fő tartalomra

Különös kegyetlenséggel verte halálra fiatal élettársát a szabolcsi férfi

A Nyíregyházi Törvényszék különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 16 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a 24 éves vádlottat, aki közös otthonukban brutális módon megölte ifjú élettársát. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb fegyházbüntetést indítványozott.

A pár egy szabolcsi kisvárosban élt. A vádlott féltékeny indulattal uralkodott a fiatal nő felett, akit teljes alávetettségben tartott és kezelt, rendszeresen bántalmazott. A bűntett napján, az esti órákban ismét konfliktus keletkezett közöttük, aminek oka az volt, hogy a férfi tudomására jutott, élettársa megismerkedett egy másik férfival. Féltékeny dühében puszta kézzel kezdte ütlegelni a fiatalasszony fejét, és a nyakát megragadva fojtogatta. A nő a földre esett és már ekkor életveszélyes állapotba került. A férfi azonban ezt követően is folytatta tettét, a nő mellkasának mindkét oldalát többször nagy erővel megrúgta és megtaposta. Bár a vádlott később megmosdatta és az ágyra fektette áldozatát, orvosi vagy más segítséget nem hívott és lefeküdt aludni. Másnap reggel – a magatehetetlen, eszméletlen nő állapotával továbbra sem törődve – nyugodtan átsétált nagyszüleihez beszélgetni, kávézni, akiknek csak annyit mondott, hogy élettársa még alszik - olvasható a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében.

Késő délután figyelt fel arra, hogy a sértett szája kezd elfeketedni, szívverését sem észlelte. Ekkor egy rokonától már segítséget kért, azonban a házhoz nem tért vissza, hanem elmenekült és elrejtőzött. Rokonának élettársa nyomban a helyszínre sietett, és látva a sértett állapotát, azonnal hívta a mentőket, irányításukkal megkezdte az újra élesztést. A kiérkező mentősök azonban már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A bántalmazás következtében a vádlotti erőszaknak teljesen kiszolgáltatott sértett 40-50 rendbeli sérülést szenvedett. Halálát az agykoponya- és bordasérülések következtében kialakult shock okozta.

A rendőrség elfogatóparancsot bocsátott ki az elkövető ellen. A bujkáló férfit két nap múlva fogták el és nyomban őrizetbe vették.

A vádlott a nyomozás során és a bíróság előtt egyaránt tagadta azt, hogy ölési szándékkal verte volna az élettársát. Halála miatt felelősségét nem ismerte el, sőt megpróbálta másra hárítani. Az ítélet ellen enyhítésért, védője a bűncselekmény enyhébb minősítéséért is fellebbezett.

Az ügyészség a fegyházbüntetés súlyosítását indítványozta. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség kifejtette: az átlagosat lényegesen meghaladó, rendkívüli embertelenséggel, brutalitással, gátlástalanul, az emberi méltóság mély megalázásával megvalósult emberölés bűntettének elkövetője tettarányos büntetést érdemel. Az ölési cselekmény miatt elítélt vádlott kimagasló társadalomra veszélyessége miatt súlyosabb fegyház kiszabása indokolt.

A fellebbezéseket a Debreceni Ítélőtábla bírálja el.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Majdnem tragédia lett az előzésből (videó)

A 81-es számú főúton egy kisbusz vezetője a záróvonalat és a korlátozott látási viszonyokat figyelmen kívül hagyva kezdett előzésbe. Bejelentés érkezett a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra miszerint a 81-es számú főúton egy külföldi honosságú kisbusz vezetője a záróvonalat és a korlátozott látási viszonyokat figyelmen kívül hagyva, több jármű előzésébe kezdett. A manőver során a szemközti sávban haladva majdnem frontálisan összeütközött a szemből szabályosan érkező személygépjárművel. Csak azért nem következett be tragédia, mert mindkét autós időben megállt. Az esettel kapcsolatban eljárás indult a Móri Rendőrkapitányságon.   KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálos baleset történt az M1-es autópályán

Halálos baleset történt hétfőn hajnalban az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 32-es kilométerszelvényben - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu honlapon. A közlés szerint egy Ford kistehergépkocsi hátulról nekiütközött egy kamionnak. A kisteherautó sofőrje a helyszínen életét vesztette. Az MTI szerin a rendőrök megkezdték a helyszínelést, az érintett útszakaszon a leállósávon halad a forgalom. Fotó: Illusztráció KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Két autóval ütközött össze egy vonat a 82-es főút egyik vasúti átjárójában

A Gyulafirátót és Eplény közötti szakaszon forgalmi akadályra kell számítani. Két autóval ütközött össze egy vonat a 82-es főút Gyulafirátót és Eplény közötti szakaszán, a 9. kilométernél lévő vasúti átjáróban. A balesetnél a veszprémi hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést. Az egységek áramtalanították a gépkocsikat. A helyszínre érkeztek a mentők is. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Szökött rabot keres a rendőrség

Megszökött egy rab az éjszaka Pálhalmán - tájékoztatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) szerdán az MTI-t. A büntetés-végrehajtás hangosi szarvasmarhatelepéről, munkavégzéskor szökött meg egy lopásért jogerősen elítélt fogvatartott kedd éjszaka - közölték. Frissítés: a 27 éves férfit egy adonyi présházban elfogták a dunaújvárosi rendőrök. Fotó: police.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Nem adta meg ez áthaladási elsőbbséget, a zebrán gázolta el a gyalogost

  A balesetet szenvedett gyalogos kórházba került. A vétkes sofőr Sopron belterületén a kijelölt gyalogátkelőhelyen nem biztosított áthaladási elsőbbséget a neki jobbról érkező gyalogosnak, akit a járműve intenzív fékezése ellenére elütött. Az ütközés következtében a gyalogos megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. A Soproni Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit - olvasható a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében . Fotó: police.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !