Meg akarta ölni a korábban vele szemben intézkedő rendőrt egy borsodi férfi

Hivatalos személy elleni erőszak, valamint emberölés előkészületének bűntette a vád egy férfi ellen, aki a rendőrök bántalmazására és egy rendőr zászlós megölésére készült.

A vád szerint a rendőrök egy borsodi településen intézkedtek egy helyi férfival szemben, akivel közölték, hogy ittas járművezetés gyanúja miatt előállítják a rendőrkapitányságra. A férfi megveréssel fenyegette meg a rendőr zászlóst, aki megbilincselte. A terhelt ezt követően sem hagyott fel agresszív magatartásával, és a bántalmazásra vonatkozó fenyegetéseken túlmenően többször azt is kijelentette, hogy megöli, vagy megöleti a rendőrt, illetve leköpte a hivatalos személyt. 

A férfi szabadon engedését követően sem tett le a rendőrök ellen tervezett retorzióról. A vádlott több ismerősének beszámolt arról, hogy a rendőrök bántalmazására és a rendőr zászlós megölésére készül. Ez utóbbi szándékát részletesen is kifejtette, közölte a terve végrehajtásának helyét és módját.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak valamint emberölés előkészületének bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Törvényszéken.

A nyomozó ügyészség vádiratában – az elkövetés után hónapokig letartóztatásban, jelenleg bűnügyi felügyeletben lévő középkorú férfi ellen – szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.