Egy törött nyakú sörösüveggel szúrta arcon a törzsvendégét egy nógrádi kocsmáros

A Balassagyarmati Törvényszék 2 év – végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte azt a vádlottat, aki filmbe illő módon egy törött nyakú sörösüveggel szúrta arcon a törzsvendégét.

A Balassagyarmati Törvényszék által megállapított tényállás szerint az ittas állapotban lévő vádlott az általa vezetett kocsma teraszán az ittas állapotban lévő sértettel szóváltásba keveredett. Ezt követően vádlott az egyik asztalon lévő sörösüveget felkapta és az asztalhoz vágta, ami ennek következtében eltört, majd a teraszon lévő asztalnál egy széken ülő sértettet a sörösüveggel egy alkalommal a bal arcának alsó részén és nyakon szúrta.

A vádlott bántalmazása következtében a sértett bal oldalt a nyaknak az arc alsó részére is ráterjedő többszörös vágott sebét szenvedte el. A sérülés 8 napon belüli gyógytartamú sérülésnek felelt meg, ugyanakkor az eset összes körülményére figyelemmel, az adott szituációban, a megjelölt eszközzel a sértett nyaki sérülését okozó erőbehatás során fennállt a reális lehetősége az életveszélyes, nyaki érsérülés keletkezésének is, az életveszélyes sérülés elmaradása a véletlennek volt köszönhető.

A Balassagyarmati Törvényszék a vádlottat életveszély okozó testi sértés bűntett kísérlete miatt 2 év szabadságvesztéses büntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság döntése jogerős. (Fotó: Illusztráció)