Hiába kiabált, senki nem segített a taxisnőnek, akinek elrabolt kocsijával tragédiát okozott egy drogos férfi az Árpád hídon

Még most is fájdalmai vannak, és alig alszik a sokkhatástól – mondta az RTL Híradónak a taxis, akinek kocsiját elrabolta az Árpád-hídi ámokfutó. Pár perccel később ezzel az autóval okozott tragédiát a forgalommal szemben száguldozó rabló, valószínűleg bedrogozva. Több autóval is ütközött. Az ámokfutón kívül egy fiatal jegyespár is meghalt. A nőt népszerű mesemondóként ismerték, párja a Schadl-Völner-ügy egyik tanúja volt. 

Mint ismert, egy 43 éves férfi a III. kerületi Tavasz utcában, kihasználva egy, a taxija mellett dohányzó nő figyelmetlenségét, "bepattant" a nyitva hagyott ajtajú járműbe. A nő megpróbálta az ajtót kifeszíteni, de egy rövid dulakodás után a férfi elhajtott, majd az autóval felment a Árpád híd Vörösvári út irányába vezető lehajtójára, szemben a forgalommal. Már a lehajtón ütközött egy autóval, anyagi káros balesetet okozva, majd később Pest irányába hajtva, a margitszigeti lehajtó után két autóval ütközött.

Ennek következtében a balesetet okozó férfin kívül egy másik jármű sofőrje, egy 34 éves férfi és utasa, egy 32 éves nő a helyszínen életét vesztette, a harmadik járműben - egy másik taxiban - négyen megsérültek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a balesettel összefüggésben büntetőeljárást indított, szakértők bevonásával vizsgálják, hogy a balesetet okozó férfi szervezetében a baleset pillanatában volt-e kábító, bódító hatású szer. Továbbá szakértők bevonásával vizsgálják azt is, hogy mekkora sebességgel hajthatott.

A hídon történtek ügyében a BRFK halálos közlekedési baleset gondatlan okozása miatt indított büntetőeljárást, a Tavasz utcában történtekkel kapcsolatban pedig jármű önkényes elvétele miatt. (Fotó: Mihádák Zoltán)