Többször is megütötte és teherautójába kényszerítette a biciklijét toló gyermeket egy férfi Kunszentmiklósnál

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség személyi szabadság megsértése és minősített könnyű testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető a tehergépjárművének megrongálását kérte számon egy 12 éves gyermeken, akit emiatt többször megütött, majd a gyermeket akarata ellenére az autójába kényszerítette.

A vádirat szerint a vádlott kiment a Kunszentmiklós környéki településen lévő crosspályára, ahol négy gyermek – köztük a két sértett – éppen biciklizett. Meglátva a vádlottat, a fiúk igyekeztek eltekerni a pályáról. Hármuknak sikerült is, de a 12 éves gyermek kerékpárjának lánca leesett. A fiú tolta a kerékpárját, amivel így is elesett. A vádlott ekkor odalépett a földön fekvő sértetthez és a crosspálya területén parkoló tehergépjárművének megrongálását számon kérte a gyermeken, akit többször megütött.

Félelmében a gyermek valótlanul egyik társát nevezte meg rongálóként, ezért a férfi autóval a többi gyermek után indult, míg a fiút felszólította, hogy el ne merjen menni. A gyerek ennek ellenére megpróbált elindulni, emiatt a vádlott visszament a sértetthez, a kerékpárját bedobta az árokba, majd a gyereket arra utasította, hogy szálljon be a kocsijába. A fiú félelmében ennek eleget tett.

A vádlott a város központjába ment, ahová pár perccel később megérkezett két crosspályáról eltekerő gyerek. A férfi a gyerekekhez rohant, majd velük összeszólalkozott és a rongálóként megnevezett fiút egy alkalommal megütötte.

A bántalmazás következtében a gyerekek könnyű sérüléseket szenvedtek.

Az ügyészség a férfit tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettével, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntettével, valamint garázdaság és könnyű testi sértés vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.