Több mint egymillió forintot dobott a kukába egy férfi Vácon

Az elmúlt időszakban a Vácon élő férfi az online térben keresett állást magának, amikor egy „kedvező” munkalehetőséggel találta magát szembe. A munkavégzéshez egy internetes alkalmazást kellett letöltenie, majd a leendő munkaadója e-mailben vette fel vele a kapcsolatot. A munka lényege kimerült abban, hogy megadja a kibertérben rejtőzködő „munkaadónak” a bankszámlaszámát, majd az arra érkező nagyobb összeget leveszi, és átadja az ismeretlen megbízónak. Ezért a manőverért a férfinak százezer forintot ígértek. A „megbízott” időközben talált munkát magának, majd április 12-én üzenetet kapott a kibertérben a munkaadójától, hogy aznap nagyobb összeg landol a számláján. Egymillió-háromszázezer forint érkezett a számlára, valamint egy újabb utasítás is a csalóktól, miszerint tartson meg magának százezer forintot, a többit pedig vegye fel, és vigye Budapestre. A 29 éves férfi azonban nem akart a fővárosba utazni, így a csalók azt ígérték, ők érkeznek meg a pénzért Vácra, neki csak annyi a dolga, hogy a számlájára átutalt több mint egymillió forintot dobja be egy lakóhelye közelében lévő kukába. Ez már gyanússá vált a férfi számára, de nem értesítette a rendőrséget, hanem elmondása szerint a pénzt még aznap egy szemetesbe dobta Vácon.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a kibertérben megbújó csalók megszerezték egy szécsényi sértett banki adatait az interneten, és a számlájáról utalták át a több mint egymillió forintot a váci férfiéra. Kiderült az is, hogy ugyanennek a sértettnek és közeli hozzátartozójának a számlájáról más tranzakciókat is indítottak, ekkor több mint kétmillió forintot utaltak át egy ukrán férfinak.

A sértett feljelentése alapján a szécsényi rendőrök azonosították és elfogták a 29 éves váci férfit, pénzmosás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. A rendőrök előtt ismertté vált az a másik elkövető is, aki ellen a Szécsényi Rendőrkapitányság elfogatóparancsot adott ki. Az egyenruhások a 35 éves ukrán férfit június 25-én fogták el, pénzmosás bűntett miatt hallgatták ki, elismerte a bűncselekmény elkövetését. Őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. (police.hu)