Egy ittas férfi az akarata ellenére magához húzott, majd az ölébe ültetett és puszilgatott egy 10 éves kisfiút Kecskeméten

A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített személyi szabadság megsértésének bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki akarata ellenére magához húzott, majd az ölébe ültetett egy 10 éves fiút.

A vádirat szerint az ittas férfi az egyik kecskeméti iskola közelében megszólította az utcán egyedül sétáló fiút. A vádlott megragadta a gyermek kezét és magához húzta, majd erőfölényét kihasználva az ölébe ültette, átkarolta és puszilgatta. Az elkövető a gyermeket, többszöri kérése ellenére sem engedte el.

A fiút végül egy arra járó nő mentette meg a férfi fogságából, aki felfigyelt a fiú segélykiáltást jelentő kézjelzésére és – miután a férfi felszólításra sem engedte el a gyermeket – kirántotta őt az elkövető karjaiból.

Az ügyészség a férfit tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja és vele szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

Az elkövető bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.