Több magyarországi állatvédő szervezet az követeli, hogy vidám állatokkal ne reklámozhassák magukat a húsipari cégek

Azt követeli több magyarországi állatvédő szervezet, hogy a magyar Országgyűlés változtassa meg a reklámtörvényt és a továbbiakban a vágóhidak, húsüzemek és minden olyan cég, amelyek állatok halálából vagy kihasználásából profitálnak, ne reklámozhassák termékeiket boldog állatokkal és olyan szlogenekkel, mintha azok örülnének annak, hogy levágják őket, illetve mintha a vágóhíd egyenlő lenne egy SPA-val – írta a Media1, szúrta ki a 24.hu.

Bóday Pál, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke azt mondta: ízléstelen és megtévesztő, ahogyan egyes cégek a lemészárolt állatokból készült „termékeit” népszerűsíti.

Bóday közölte, szeretnék, ha az Országgyűlés is módosítaná a reklámtörvényt és abban külön is megtiltaná, hogy minden olyan cég, amelyek állatok lemészárlásából vagy más módon történő kihasználásából profitál, ne reklámozhassa a termékeit boldog állatokat ábrázoló illusztrációkkal és szlogenekkel. Az alapítvány vezetője szerint a reklámtörvény a megtévesztő reklámozást már jelenleg is tiltja, így végső soron talán a mostani jogszabályból is levezethető lenne, hogy ezek aggályos plakátok.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !