Súlyos sérülést okozott egy ittas sofőr Esztergomban

A Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki ittas állapotban az általa vezetett személygépkocsival egy parkoló tehergépkocsinak ütközött, melynek következtében az utasa súlyosan megsérült. 

A vádirat szerint a férfi Esztergomban ittasan vezette a személygépkocsit, amelynek jobb első ülésén utast szállított. A sofőr ittassága miatt a megengedett 50 km/h-s sebesség helyett 70-75 km/h sebességgel haladt, amikor egy útkereszteződésnél lévő, balra ívelő útkanyarulatban a túlzott sebesség miatt a járműve megcsúszott, emiatt a járdaszegélyre felhajtott, majd egy parkoló tehergépkocsinak ütközött. Az ütközés miatt a tehergépkocsi hátracsúszott a járdára, ott egy hulladéktárolót, és az  autóbuszmegállóhely jelzőtáblát kidöntötte, végül egy virágtartónak ütközött.

Az elkövető mellett ülő nő nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetlen férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést, pénzbüntetést, valamint közúti járművezetéstől eltiltást szabjon ki.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !