Terrorban tartotta élettársát és kislányukat a nógrádi férfi

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 29 éves családapa ellen, aki rendszeresen, verbálisan és tettleg is bántalmazta élettársát és kiskorú gyermeküket.

A vádirat szerint a férfi és a sértett kapcsolata kiegyensúlyozott volt 2019 novemberéig, amikor a férfi kábítószerezni kezdett. A drogoktól agresszívvá vált és ilyenkor a bérelt lakásukban szidalmazta és ököllel verte a nőt, többször a haját rángatta, megtépte, testszerte megrugdosta. Egyszer acélbetétes bakancsban rúgta meg a lábán, mert élettársa nem főzött neki időben teát. 2019. március 24-én a vádlott szexuális közeledését a nő visszautasította. A férfi dühében a hajánál fogva lehúzta az ágyról és a földön fekve rugdosta, amivel a nőnek csonttöréses sérüléseket okozott.

2021-re a kapcsolatuk olyannyira megromlott, hogy a nő az akkor 7 éves kislányukkal visszaköltözött a szüleihez, azonban a vádlott utánuk ment. A nő szüleit zaklatta, a sértettet pedig a testvére mentette meg attól, hogy a vádlott komolyabb sérülést okozzon neki. Közös gyermekük gyakran volt szem- és fültanúja a cselekményeknek, apja nem egyszer őt is bántalmazta. A kislány szülei együttélése alatt félelmében lelki eredetű testi tüneteket mutatott, fejlődését a vádlott magatartása súlyosan veszélyeztette.

A Balassagyarmati Járásbíróság 2021 februárjában távoltartást rendelt el a férfi ellen, a végzés értelmében családjára és volt élettársa szüleire nézve is szigorú szabályokat kellett betartania. Bántalmazó viselkedése miatt a járási ügyészség kapcsolati erőszak, aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolta meg az elkövetőt. Amennyiben a bíróság előkészítő ülésén a váddal egyezően beismeri a bűncselekmények elkövetését, ellene 3 év börtönbüntetés, 3 év közügyektől eltiltás és végleges hatályú foglalkozástól eltiltás az ügyészi indítvány.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.