Randi app-on ismerkedett, egyből pénzt csalt ki a 27 éves férfi

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki társkereső alkalmazáson ismerkedett, majd a sértettől pénz csalt ki.

A vádirati tényállás szerint a 27 éves férfi 2023 januárjában ismerkedett meg a nővell egy társkereső alkalmazáson keresztül. Némi internetes beszélgetés után már személyes találkozóban egyeztek meg, ahova a terhelt autóval érkezett. Itt arra hivatkozott, hogy járművéből kifogyott az üzemanyag, és ezért kért 20 000 forintot a sértettől, aki a pénzt átutalta.

A találkozás és beszélgetések során a férfi elmondta a nőnek, hogy kedvező áron tudna egy munkagépet vásárolni Ausztriában, amit aztán itthon haszonnal adhatna el. Azt állította, hogy a vételár nagy részével már rendelkezik, és a sértettől már csak a hiányzó, kicsivel több mint 1 millió forintot kérte kölcsön. A sértett két napos ismeretség után a pénzt átadta az elkövetőnek, aki azt ígérte, hogy két héten belül visszafizeti.

A határidő azonban anélkül telt el, hogy a férfi bármennyit is visszafizetett volna a kölcsönből, egyre ritkábban volt elérhető a sértett számára, ekkor is mindig újabb és újabb kifogásokkal állt elő. Végül a sértett feljelentést tett az elkövető ellen, aki a nyomozás során, gyanúsítotti kihallgatását követően, 2023 őszén 400 000 forintot visszafizetett a kölcsönből.

Az ügyészség a terheltet nagyobb kárt okozó csalással vádolta meg. Vele szemben három év szabadságvesztés is kiszabható, valamint az ügyészség indítványozta, hogy a sértett kárát fizesse meg. 

Az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.