Bosszúból felgyújtotta volt párja családjának autóját egy férfi Borsodban

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki ittasan megjelent volt barátnőjénél, veszekedést provokált, majd bosszúból felgyújtotta a család egyik autóját. 

A vádirat szerint a vádlott 2023. februárban, hajnalban, alkohol és bódulatkeltő szer hatása alatt megjelent a volt barátnője borsodi településen lévő házánál. A nő apja azt hitte, valamelyik fia jött meg, így ajtót nyitott. A férfi bement és a szobája előtt veszekedést kezdeményezett volt barátnőjével, aki szüleivel együtt felszólította a ház elhagyására, miután kitolták az épületből, magukra zárták az ajtót.

A vádlott ekkor bement a garázsba, és bosszúból az egyik autó vezető oldali ülését öngyújtóval felgyújtotta és távozott. A lángok átterjedtek a másik autóra, majd a garázs és a ház tetőszerkezetére, a járművek a tűz következtében teljesen megsemmisültek, a tűzoltók a tetőszerkezetnél megfékezték a tüzet.

A szándékos gyújtogatás következtében keletkezett tűzzel érintett épületben tartózkodó négy személy, amennyiben tűzoltás nem történik közvetlen életveszélybe került volna.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség a férfi ellen minősített emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat. Az ügyészség a büntetett előéletű letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.