Nemlétező termékekkel húzott le 44 embert egy fiatal férfi az interneten

A Marcali Járási Ügyészség 44 rendbeli, szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétségével vádolta meg azt a fiatal férfit, aki több internetes oldalon különböző eszközöket hirdetett eladásra, azonban a sértetti utalások után  - teljesítés nélkül - elérhetetlenné vált.

A vádirat lényege szerint a férfi 2022 novemberétől nyolc hónapon keresztül csapta be vásárlóit, amikor a kereskedői felületeken merevlemezeket, videokártyákat, fülhallgatókat, valamint motor- és gépkocsi alkatrészeket kínált megvételre.

Az álneveken tevékenykedő vádlott a megtévesztett vásárlóktól vagy a teljes vételár, vagy annak egy része, vagy csak a szállítási költség előre utalását kérte, és a pénz megérkezéséig együttműködő is volt, így a sértettek nem fogtak gyanút.

A terhelt összesen 44 személyt ejtett tévedésbe, az összesített kár 870 000 forint volt, ami nem térült meg, mivel a férfi az kicsalt pénzösszegeket saját megélhetésére fordította.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !