Ismert internetes oldalon élt vissza egy népszerű cég adománygyűjtésével a 21 éves csaló

A mátrix projekt keretében újabb online csaló került rövid időn belül rendőrkézre. A 21 éves sápi lakos ismert internetes oldalon élt vissza egy népszerű cég adománygyűjtésével.

A férfi a cég nevéhez hasonló álnévvel regisztrált a videómegosztó alkalmazásba és az általuk feltöltött jótékonysági adománygyűjtő tartalmakat használta fel saját profilján. Akik támogatni akarták a jó ügyet, hozzászóltak a bejegyzéshez, ekkor a csaló privát üzenetben felvette velük a kapcsolatot. Saját bankszámlaszámát adta meg, majd várta az adományokat. Ha megérkeztek a felajánlások, akkor új kitalált szívszorító történetek ürügyén próbált meg további pénzt szerezni jóhiszemű áldozataitól. A férfi 2024 januárja és márciusa között 14 alkalommal csalt ki különböző összegeket. 

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának nyomozói előállították a 21 éves férfit június 3-án, kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását. Üzletszerűen elkövetett csalás miatt kell felelnie.  Az eljárás során felmerült a gyanúja annak, hogy több, hasonló bűncselekmény elkövetése is a nevéhez köthető.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !