Ismerősei számláira utalta a csalással megszerzett milliókat a budapesti férfi

Idén márciusban tett feljelentést egy becsapott szekszárdi asszony, akit egy ismeretlen – egy pénzintézet ügyintézőjének kiadva magát – rávett arra, hogy távoli elérést biztosító programot telepítsen az eszközére. Ezután a banki adatait megszerezve 2 millió 630 ezer forintot utalt el a számlájáról egy ismeretlen nőnek.

A rendőrség munkatársai kihallgatták a fogadó számla tulajdonosát. A fővárosban lakó nő elmondta, egy ismerőse kérésének tett eleget, amikor a számláját a rendelkezésére bocsátotta. Az ismerős férfi azzal áltatta, hogy nagyobb összegű külföldi utalást vár, ezért kér segítséget. Később a pénzt is a rászedett nővel vetette fel ATM-nél, illetve valutát vásároltatott vele. Az ügyleteknél nem volt ott személyesen, barátnőjét küldte segíteni. Már késő volt, mikor a számlatulajdonos rájött, hogy a gyanús ügylet miatt bajba kerülhet.

A strómanként ügyködő fiatalembert a rendőrök elfogták, és őrizetbe vették. Kihallgatásán beismerő vallomást tett. Eddig három feljelentés alapján indult nyomozás, a további sértettek felkutatása jelenleg zajlik. Az őrizetbe vett férfi a saját barátnője és egy férfi ismerőse számláját is arra használta, hogy a becsapott ügyfelek pénzét azokra utalta, majd a számlatulajdonosokkal vetette fel az összegeket. Azóta a férfit a bíróság letartóztatta.

Az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének gyanúja miatt indult eljárásban ezidáig két férfit és két nőt hallgattak ki pénzmosás bűntettének gyanúja miatt.