Internetes társkeresőkön behálózott férfiakat zsarolt egy nő

A nő a bizalmassá váló beszélgetéseik után azzal fenyegette a sértetteket, ha nem fizetnek, üzenetváltásukat elküldi a partnerüknek.

A vádirat lényege szerint az elkövető 2023 márciusában és májusában különböző internetes társkereső oldalakon ismerkedett férfiakkal, akikkel üzenetküldő alkalmazáson beszélgettek. Üzenetváltásaik egyre bizalmasabbá váltak, az egyik sértettnek a nő intim fényképet is küldött magáról, amiért a férfi pénzt utalt a vádlott bankszámlájára.

Az elkövető a bizalmas beszélgetéseik után három férfit is megfenyegetett, hogy ha nem fizetnek neki különböző pénzösszegeket, az üzeneteiket elküldi a partnerüknek.

A vádlott fenyegetésének hatására a sértettek összesen több mint 800 000 forintot utaltak át a nőnek. Káruk nem térült meg, ezért a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozása során kérték annak megfizetését.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő nőt 3 rendbeli zsarolás bűntettével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az elkövetőt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje és kötelezze a sértettek kárának megfizetésére.