Gyurcsány Ferenc nem zárta ki az együttműködést Magyar Péterrel

„Hangulatvezérelt választás lesz, megbecsülhetetlen az eredmény. Úgy tűnik, hogy három erő marad a színen, abból a Demokratikus Koalíció (DK) lesz az egyedüli a baloldali és európai alternatíva” - jelentette ki az ATV Egyenes beszéd című műsorában Gyurcsány Ferenc.

Népszava szemléje szerint a korábbi miniszterelnök azt hangoztatta, nem igaz a Tisza Párt alelnökének alapállítása, nincsen semmiféle együttműködésük a Fidesszel. Azt megerősítette, hogy költöttek egy Magyar Pétert bíráló kampányra, de „vigyáztunk is arra, hogy még véletlenül se lehessen azt hinni, hogy igaztalan állításokkal akarjuk az ő renoméját rontani. Csak tőle idéztünk”. 

A politikus azt mondta, hogy a választást követően lesz látható az ország új politikai szerkezete, és a 2026-os választásokig minden bizonnyal a Fidesz, a DK és a Tisza lesz a három meghatározó szereplő. „Mi Magyarországon baloldali, tisztességes alternatívát kínálunk. Két jobboldali párt mellett a baloldalnak el akarják szívni az életterét. A Demokratikus Koalíció a leghitelesebb párt” - fogalmazott Gyurcsány Ferenc. Arra a kérdésre, hogy együtt tudna-e működni Magyar Péter pártjával, azt mondta: a világ legnormálisabb módja, hogy különböző pártok együttműködnek. A Fidesz lóg ki nyilvánvalóan a demokratikus keretek közül - fűzte hozzá.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !