Gyurcsány Ferenc: a Fidesz Budapesten Vitézy Dáviddal, az országban pedig Magyar Péterrel akarja elfoglalni az ellenzéki térfél egy részét

Véget ért a színjáték, a Fidesz budapesti előválasztását ezek szerint Vitézy Dávid nyerte - kommentálta a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke azt, hogy Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje visszalépett a jelöltségtől, és Vitézy Dávid támogatására kérte támogatóit.

Gyurcsány Ferenc pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján Magyar Péterre (Tisza Párt) és Vitézy Dávidra (LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület) utalva úgy fogalmazott: úgy néz ki, mintha a Fideszből jött, önmagát a Fideszből kiábrándultnak mondó két jelölt mégis mintha a Fidesz érdekeit szolgálná. Úgy néz ki, mintha a Fidesz Budapesten Vitézy Dáviddal, az országban pedig Magyar Péterrel akarná elfoglalni az ellenzéki térfél egy részét - tette hozzá. "Ma aztán kiderült, hogy nemcsak úgy néz ki, de úgy is van" - értékelt a pártelnök.

Azt mondta, mostani fellépéséig Vitézy Dávid és Magyar Péter közéleti szerepét nem egyszerűen a Fidesz közelségében, hanem a Fidesz "szolgálatában" töltötte. Ők maguk beszélnek róla, hogy értékrendjük, politikai meggyőződésük, szocializációjuk a Fideszhez áll közelebb, mostani fellépésük pedig "teljesen nyilvánvalóan azonos módon" az ellenzéki pozíciókat rajzolja újra - folytatta Gyurcsány Ferenc. Kijelentette: Magyar Péter fellépése egyáltalán nem ártott a Fidesznek, Vitézy Dávid pedig "egyértelművé tette, hogy a Fidesz-szavazók segítségével" el kívánja venni a főváros vezetését az ellenzéktől.

Két "fideszkompatibilis" ember intéz kihívást az ellenzékkel szemben - jelentette ki. Mindenki higgyen a szemének, ez pontosan az, aminek látszik, a "Fidesz tandemben akarja meghekkelni" a fővárosi és az EP-választást egy-egy álellenzéki jelölttel, Vitézy Dávid a "Fidesz beépített embere Budapesten, Magyar Péter pedig a Fidesz beépített embere országosan" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Kérdésekre válaszolva azt mondta, hogy Karácsony Gergely győzni fog a főpolgármester-választáson, Vitézy Dávid pedig "csúnya" vereséget fog szenvedni. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !