Gyöngyösön, egy villanyóraszekrényben bujkált a szökésben lévő tolvaj

A Gyöngyösi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a kényszerintézkedés szabályait semmibe véve elhagyta a számára kijelölt ingatlant és újabb bűncselekményeket követett el, végül egy társasház villanyóraszekrényében találtak rá a rendőrök. 

A vád szerint a férfi bűnügyi felügyelet - házi őrizet - hatálya alatt állt, a számára kijelölt ingatlant csak szigorú szabályok mellett hagyhatta volna el, azonban onnan 2023 júliusában onnan elment.

A vádlott ezután egy vármegyei kistelepülésen lévő ingatlanból lopott, majd másnap délelőtt a faluban sétálva észrevett egy autót, amiben benne volt az indítókulcs. Beszállt az gépkocsiba, amivel a Gyöngyös mellett található Pipis-hegyi repülőtérig vezető útra ment, ahol otthagyta a járművet. Délután a vádlott visszatért a kocsihoz, amiből szinte minden mozdítható dolgot kiszerelt, ezeket később kristályként ismert kábító hatású anyagra cserélte. 

A férfit a gépkocsi szétszedése utáni napon, Gyöngyösön, egy társasház negyedik emeleti villanyóraszekrényébe rejtőzve találták meg.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség a férfit fogolyszökés vétségével, jármű önkényes elvételének bűntettével, továbbá többrendbeli lopás bűntettével vádolta. A vádiratában az ügyészség  végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.