Cézár-saláta csirkemellel

Hozzávalók:

Saláta:

  • 1 tk füstölt paprikasó és bors ízlés szerint
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 ek mustár
  • 2 ek olívaolaj1 ek citromlé
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 1 fej római saláta, jégsaláta vagy fejes saláta

Öntet:

  • 2 dl tejföl
  • 4 ek majonéz
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 tk cukorsó ízlés szerint
  • 10 dkg reszelt parmezán

Elkészítés:

A fűszereket (füstölt paprika, só, bors, fokhagymapor) keverjük össze a mustárral, olívaolajjal és a citromlével.

A csirkemellet kenjük be alaposan a kikevert páccal, majd serpenyőben vagy grillsütőben mindkét oldalán süssük aranybarnára.

A megsült csirkemellet ízlés szerint vágjuk fel.

A salátát mossuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint, forgassuk egybe a csirkemelldarabokkal.

Az öntet hozzávalóit keverjük össze, majd tálalásnál kínáljuk a saláta mellé a reszelt parmezánnal együtt

Előkészítési idő: 15 perc

Elkészítési idő: 40 perc