Bántalmazta ismerősét, majd megütötte a rendőröket a baranyai férfi

A bíróság egyetértett a nyomozó ügyészség indítványával, és letartóztatta a férfit, aki bántalmazta ismerősét, majd megütötte a rendőröket. 

A rendelkezésre álló adatok szerint egy baranyai férfi 2024. június 20-án, reggel, bántalmazta egy ismerősét, ezért vele szemben rendőri intézkedés történt. A megalapozott gyanú szerint a férfi a hivatalos személyekkel is agresszíven viselkedett, a rendőri felszólításoknak nem tett eleget, majd mindkét járőrt ököllel arcon ütötte.

A rendőrök a bántalmazás során 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a középkorú férfi őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt. Az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását.

A vagyon elleni és erőszakos, személy elleni bűncselekmények miatt többszörösen büntetett elkövető – aki ellen jelenleg is van folyamatban egyéb büntetőeljárás – nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.

A bíróság az ügyészség indítványára a gyanúsított letartóztatását – arra figyelemmel, hogy fennáll a bűnismétlés veszélye – szombaton elrendelte. Tekintetettel azonban arra, hogy a gyanúsítottat korábban – szintén erőszakos jellegű bűncselekmény elkövetése miatt –  szabadságvesztésre ítélték, a tegnapi naptól ezen jogerősen börtönbüntetését tölti.