"A gyalogosok időnként szinte az életükért kénytelenek küzdeni" - Akciót szervezett a rendőrség az egyik vezető baleseti ok, az elsőbbség meg nem adása ellenőrzésére

A rendőrség Érden és Cegléden tartott ellenőrzést, a cél továbbra is a balesetek megelőzése, a járművezetők szabálykövetésre szorítása. "A figyelmeztető szavak helyett egy ideje már a tettek mezejére léptünk, az elmúlt hónapokban több helyszínen tartottunk hasonló jellegű és célú ellenőrzést. Az eredmények azóta sem lettek megnyugtatóbban – és a videó képsorai láttán is felmerülhet: a gyalogosok időnként szinte az életükért kénytelenek küzdeni. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is zéró toleranciát képvisel ebben a témában." - áll a rendőrség közleményében.

A legutóbbi, két településen tartott akció ideje alatt elsősorban a gyalogosoknak kötelezően járó elsőbbségadásra, valamint a STOP tábla utasításának betartására koncentráltak a rendőrök, de a leállított járműveknél más sem kerülte el a figyelmüket. A gyalogosok, illetve a védett útvonalon haladók elsőbbségével nem törődőkön kívül akadtak biztonsági övet nem használók, körözés hatálya alatt állók, mobiltelefonnal a kézben vezetők, és lejárt műszakijú járgány is. Érden közel 420 ezer forint bírságot osztottak ki és több szabálysértési feljelentést tettek, Cegléden sem volt sokkal kedvezőbb a kép: 31, összesen közel 400 ezer forintra bírságolt sofőr ignorálta a tiltó táblát és suhant át megállás nélkül a figyelt kereszteződésben.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is tervez és szervez hasonló, a baleset-megelőzést szem előtt tartó közlekedési akciókat. "Továbbra sem a bírság, a sarcolás lebeg a szemünk előtt, nem ezért csináljuk, hanem azért, hogy senkivel ne kelljen a legfájdalmasabb hírt közölnünk szerettéről!" - írták.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !