A boltba indult el sörért, de végül egy ház fala állította meg

A főnöke autójával, ittasan, és eltiltás hatálya alatt okozott balesetet egy férfi Békésen. A boltba indult el sörért, de végül egy ház fala állította meg, mert elveszítette uralmát a kocsi felett - közölte a rendőrség.

Túl drágának találta a sört egy 30 éves békési férfi azon a szórakozóhelyen, ahol az ismerőseivel italozott. Elvette hát az asztalról a főnöke autójának kulcsát, és úgy gondolta, hogy elmegy vele a boltba italt venni. Az sem tartotta vissza, hogy jó pár doboz sört megivott már, és korábban ittassága miatt eltiltották a vezetéstől. Nem jutott messzire, a Karacs Teréz utcában ugyanis elveszítette uralmát a kocsi felett. Először egy fának, majd egy lakóház falának ütközött. A férfi könnyű sérüléseket szenvedett, emellett az autóban és a ház oldalában is anyagi kár keletkezett. A rendőrök a kórházi ellátás után őrizetbe vették, és ittas járművezetés, jármű önkényes elvétele és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett miatt is eljárást indítottak ellene.

A rendőrség a történtek kapcsán is felhívja a figyelmet, hogy az ittas vezetés veszélyes. Aki ittas állapotban vezet, előfordulhat, hogy torz képet lát a környezetéről, a forgalomról. Nem jól méri fel a körülötte lévő dolgok méretét, a közeledő járművek távolságát, sebességét, ráadásul a reakcióidő növekszik, a reflexek pedig tompulnak. Fontos lenne, ha a közlekedőkben tudatosulna az, hogy valójában mekkora veszélynek teszik ki magukat, utasaikat és közlekedő társaikat azzal, ha nem tartják be a szabályokat és ittasan vezetnek.