Zelenszkij tanácsadója szerint az Európai Unió előbb-utóbb dönt a hadköteles ukránok hazatoloncolásáról

Az Európai Unió meg fogja hozni a megfelelő döntést a hadköteles ukránok visszaküldéséről – jelentette ki Mihajlo Podoljak, az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója a Delfi című litván kiadvány Delfi YouTube-csatornájának adott interjújában.

Podoljak elmondta, hogy Ukrajnában két éve folyik a teljes körű háború. Sok fiatal, aki elhagyta az országot, még külföldről sem támogatja Ukrajnát. „Nem láttunk tömeges tiltakozást „Adjatok fegyvert!”, „Ukrajna vérzik” jelszavakkal. Európa erőssége abban rejlik, hogy hosszú vita után megfelelő döntéseket hoz” – tette hozzá.

Az elnöki hivatalvezetői tanácsadó annak a véleményének adott hangot, hogy Európa megtalálja a megoldást az Ukrajnát elhagyott fiatalok esetében. „És ez egyébként most arra készteti ezeket a fiatalokat, hogy elgondolkodjanak azon, hogy hol vannak, mit és hogyan fognak érezni holnap. Előbb-utóbb az Európai Unió Ukrajnával közösen meghozza az optimális döntést, nem kell figyelnie erre az érzelmi hisztériára” – mutatott rá Mihajlo Podoljak. (karpat.in.ua / rbc.ua)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !