Brutális gyilkosság áldozata lett egy férfi Arlón

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék V. I. vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 17 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. 

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett egy elhanyagolt házban élt Arlón. Alkalmi munkából éltek, rendszeresen és nagy mértékben fogyasztottak alkoholt. A gyilkosság napján a közös italozást követő szóváltás során a vádlott egy fém járóbottal és egy vascsővel több alkalommal fejen ütötte, illetve testszerte bántalmazta a sértettet. Majd egy 14,5 cm pengehosszúságú konyhakéssel többször megszúrta a férfit, aki a bántalmazás következtében elhunyt. 

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Háger Tamás vezette tanácsa helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. A büntetés szigorú, de szükséges mert az ilyen durva emberölést elkövetőkkel szemben a törvény szigorát kell alkalmazni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !