Zelenszkij arra akarja kérni a NATO-t, hogy lőjék le az orosz rakétákat Ukrajna felett

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt tervezi, hogy részt vesz a szövetséges csapatok franciaországi normandiai partraszállása tiszteletére rendezett eseményeken, és ott felkéri a NATO-tagokat, hogy lőjék le az orosz rakétákat Ukrajna felett – számolt be az RBK-Ukrajina hírportál a Politico című amerikai-brüsszeli kiadványra hivatkozva.

„Ukrajnának égetően szüksége van állandó támogatásra és a világ figyelmére, és ez az utazás lehetővé teszi, hogy találkozzon a világ vezetőivel, köztük Joe Biden amerikai elnökkel, hogy megvédje országa érdekeit” – áll a cikkben.

Az ukrán elnök várhatóan arra fogja felhasználni az utazást, hogy további katonai támogatást kérjen a Nyugattól, és felkérje a NATO-t, hogy lője le az orosz rakétákat Ukrajna felett, ahogy az Egyesült Államok és Nagy-Brritannia tette, amikor Irán megtámadta Izraelt.

A Politico azt is írta, hogy Zelenszkij azt tervezi, hogy később Olaszországba megy a G7-találkozóra. A csoport tagjai hónapok óta vitatkoznak azon, hogy a lefoglalt orosz eszközök százmilliárdos nagyságrendjét Ukrajna védelmének és gazdaságának erősítésére használják-e, tartva attól, hogy Moszkva ugyanezt teheti a nyugati országokkal. (Kárpát.in.ua)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !