Versenyzés közben halálra gázoltak egy gyalogost Nyírbátorban

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt azokkal a férfiakkal szemben, akik Nyírbátorban versenyeztek, és eközben egyikük halálra gázolt egy gyalogost, a másik járműben ülők pedig segítségnyújtás nélkül elhajtottak a helyszínről. 

A vádirat szerint a vádlottak Nyírbátorban az egyik benzinkúton találkoztak, beszélgettek, majd személygépkocsijukkal egymást követve közlekedtek a Pócsi útig, ahol egymást bevárták. Az egyik vádlott a gépjármű lámpájának felvillantásával jelzést adott, és az autók fokozatosan gyorsultak az 500 méteres útszakaszon. A másik vádlott megelőzte az előtte haladó vádlottat, és nagy sebessége miatt későn észlelte az úttesten a közlekedési szabályok szerint átkelő gyalogost. Hirtelen jobbra kormányzott és fékezett, így sikerült a gyalogost kikerülnie, azonban ezzel egy időben a mögötte haladó vádlott az útkereszteződésben előzésébe kezdett, és közben nagy sebességgel elütötte a felezővonalon már átlépő gyalogost. A gázoló azonnal megállt és segítséget hívott, míg a másik jármű sofőrje és utasa, bár észlelték a baleset, segítségnyújtás nélkül elhajtottak.

A balesetben a gyalogos férfi olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy az életét nem tudták az orvosok megmenteni, a kórházban két nap múlva elhunyt.

Az ügyészég a balesetet okozó férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével, míg a másik járművel elhajtó sofőrt és utasát segítségnyújtás elmulasztásának vétségével vádolja. Előbbivel szemben végrehajtandó fogházbüntetésre, míg az utóbbiakkal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a sofőröket a bíróság évekre tiltsa el a közúti járművezetéstől.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !